we like to move it?

Dagen blev helt okej, eller faktiskt väldigt mycket bättre än förväntat. Började i och för sig med att försova mig till träningen och missade pumpen. Försökte behärska min ilska, men det var svårt må ni tro. Det blev bara Body Balance och en hel del simning efteråt. Det kanske räcker?

Sen svepte jag förbi Farsta och handlade adventsfika till den sargade familjen. Väl hemma dök en eländig M upp... Är mycket glad att hon kom till mig och inte stannade på soffan! Hjärtat hjälpte mig att fylla fyra sopsäckar med kläder, vilket även är allt jag har fått gjort idag rörande flyttstädning/packning. En hel del kvar alltså...

Sen blev det fika med lussebullar, pepparkakor, skumtomtar, glögg, mandlar, russin, julmust och kaffe. Jag tror minsann att julbulket har börjat! :) Dags att bli fet nu, så jag klarar vintern sedan!

Kvällen avslutades med att jag och käraste Tyson gick på bio och såg Madagaskar 2. Den var fan ännu roligare än den första! Jag ÄLSKAR King Julien... Så behöver ni skratta vet ni vad ni gör; gå och se Madagaskar 2! I would again.

Bra idé med bio gumman. Och tro mig, det gör riktigt ont att se dig som du är nu. Jag ska seriöst slipa biffklubban inatt... :(



YES YES YES!



vila i frid lilla Måns...


Du blir en ängel i katthimlen nu Måns. Där kan du springa och skutta så mycket du vill, ingen kommer att stänga dörren framför nosen för dig. Ingen dum, äcklig bil kan köra över dig. Du kommer att få träffa din dumma mamma Maggan igen. Hälsa henne från mig och säg att jag saknar henne. Nu är den sista vita katten borta... Och det gör så jävla ont! Jag hoppas det betyder något att du fick ett lyckligt, kort liv där du fick göra som du ville. Och jag hoppas att du inte är arg på mig för att jag var den sista som släppte ut dig och för att jag skällde på dig när du klöste i min kista i fredags. Jag ångrar det... Du kommer att fattas mig. När jag ser en ängel med en svart tuppkam på huvudet kommer jag veta att det är du.

Du skulle ha fått mer tid. Och du ska veta vad Mio saknar dig. Och vad pappa gråter. Älskade lilla katt.



Måns Filur Månsilur Maggasson
10/7 2007-29/11-2008



inte som jag tänkte mig.

Idag är det ett dygn kvar tills jag får nycklarna till min nya lägenhet. Denna dag var tänkt att bli en sentimental, mysig, förväntansfull, underbar dag. Jag skulle träna, flyttstäda, packa, förbereda morgondagen och fira första advent tillsammans med min familj. Äta bullar, tända ljus och mysa. Introducera lite julstämning...

Istället blir det en sorgens dag. Alla kommer att vara ledsna, tomheten och tystnaden som uppstår när det inte finns några ord kommer att ligga tung. En begravning kommer att äga rum. Ingen lycka kommer att finnas. Flytten och självtändigheten har hamnat i ett annat ljus. Världen känns inte så vacker längre...

En sekunds felmarginal. Hur skulle jag veta? Vem vet någonsin? Varför kan inte allt vara som det var igår...



...




neeeeeeej!


Det är inte sant! Jag orkar inte... Jag visste att allt var för bra. Sa jag inte att allt var för bra? Jag tar tillbaka allt bara du kommer tillbaka igen min lilla fina.






lika bra att starta en liten nedräkning!

Eller hur mina vänner? Nu är det bara lite drygt två dygn tills jag flyttar! Som jag har väntat och längtat... I september kändes det som en evighet och nu är det alltså snart dags. Surrealistiskt. Igen.

Idag är det dags att på allvar ta tag i flyttstädningen. Ska äta frukost nu och sova snart men tänkte försöka vakna i hyfsad tid och ta en joggingtur. Sen är det bara att hugga i! Tur att man inte har så mycket prylar... Och en starke Adolf-kompis i Tyson-version som kan släpa soffor åt en... :P

Som sagt; två dagar... Two days baby, two days!! Och ni ska få följa med. Och alla som känner för att ge mig en spontan inflyttningspresent är varmt välkomna... :)

Yaaaay!



Dagens kompis...



leaving on a monday.


Oh my!
Hon är tillbaka. Hon är underbar. Jag är lyrisk. Trodde aldrig jag skulle kunna få en starkare musikupplevelse än Separation Road men nu vet det fan... Anna Ternheims nya skiva Leaving on a Monday är fullständigt makalös. Helt annorlunda och magnifik. Suck, vet inte vad jag ska göra med alla känslor... Lika bra att lyssna lite till!

Vad som inte gör saken sämre är att om typ nio dagar kommer jag att få se henne! Längtar sjukt mycket. You and me.



Livselixir



en bra sjuksköterska!

Jepp, det är tydligen jag det! Tre patienter hittills inatt som har sagt att de är glada att se mig och att jag är bra. Fick dessutom veta av Ammi idag att chefen hade sagt att det är en sjuksköterska på natten som utmärker sig när det gäller att planera omvårdnaden och som är fenomenal på dokumentation! That´s me! Dessutom hade ju verksamhetschefen C-G sagt att "den där Liv på natten skriver fantastiska journalanteckningar..."

Åhh, vad det är kul att få uppskattning. Tänker klappa mig själv på axeln och vara glad över att jag i alla fall verkar vara duktig på någonting! Sen kan man ju hoppas att det syns på lönen också efter fredag då jag ska ha lönesamtal... Nervös!




Intressant när man bild-sökte med termen "sjuksköterska" eller "nurse" på Google förresten... De första träffarna var så klart slutty nurse...  Men det är klart, de är ju faktiskt lite viktigare och snyggare! ;)



bra dag.

Idag är en sådan fin dag fylld av trevligheter, spänning och förväntan! Har redan varit på terapi, hämtat flyttkartonger, second-handfyndat och ätit bra. Träning blir det ingen för jag måste ha en vilodag! Passar bra idag för jag är rätt seg efter all träning den här veckan...

Möjligheternas Hus shoppade jag; en vas, fyra krukor, en adventsljusstake, elva glöggmuggar, en väska och två små saker till Myrna för 110 spänn!! Hur grymt är inte det? Köpte även fyra böcker på Bokia som jag längtar efter att läsa.

Har precis smällt i mig världens godaste lunch; två äggmackor med bacon och grönsaker. Nu är jag vansinnigt sugen på efterrätt, men det blir ingen. Någon måtta på extravaganserna får det vara!

Nu ska jag sova och det ska bli lovely. Läsa lite i min bok också som jag får abstinens när jag är borta för länge ifrån!

Ha det!



tack för underbara kollegor!

Inte nog med att jag fick den lilla lönen på 43 000 kronor (!), jag har även världens sötaste kollega! Ammi såg att vår chef hade missat ett schemabyte för hennes del och att hon inte stod uppskriven att jobba på söndag. Skönt, tyckte hon som gärna vill vara ledig men tänkte ändå på stackars kompisen Liv som har jobbat halvt ihjäl sig och frågade om jag ville vara ledig istället för henne. Vilket jag givetvis ville! Så då tog jag semester på söndag och får alltså sova natten innan jag flyttar. Såå skönt! Och nog nödvändigt för jag känner mig så stressad och slutkörd.

Tack Ammi! :)



That´s me...


Ps. Hur bra är det inte att få 43 000 i lön? Nu har jag faktiskt råd att betala den äckligt dyra lägenheten! Weehoo!



träning för en vecka...

...på en kväll! Starkt jobbat va? Sjukt kul var det i alla fall. Jättemysigt att träffa Mimi... Får nog avhandla saken noggrannare någon annan gång. Ikväll tänker jag fokusera på att umgås med Mammi och Pappi framför brasan och någon film. Var så länge sedan jag satt i TV-rummet  och bara gjorde ingenting att jag knappt minns det. Säger en hel del om min tillvaro den senaste tiden. Jag behöver slappna av!

I morgon ska jag träffa min älskade Myrna och det är fan på tiden!

Kärlek och frid till alla.



vad ska jag göra nu?

Jo, det ska jag tala om för er! Nu ska jag möta upp sötaste kusinen Mimi och vi ska mysa på tjejkvällen. Sjukt trött egentligen, ska försöka tagga till. Börjar kvällen med massagen klockan fem, resten är än så länge oplanerad. Det enda är det som ska bli kvällens höjdare -Body Jam! Blir fab att prova, jag kommer att strypa någon om jag inte får biljett till passet!

Okej... Dags att rusa. Återkommer med en utförlig redogörelse! :)



vuxenpoängsupdate!

Nu jävlar! Godkänd av föreningen... Alla räntor är bundna, kontrollerade, fixade, räknade på... Stenkoll på kommande utgifter... Överlåtelse, likvidavräkning, nyckelinkassering und so weiter 11:00 på måndag... Adressändring fixad... Vuxen så det stänker om det! Snart... Och det är så kul. Så kul.

Sådärja! Ingenting kan stoppa mig nu! Här kommer Liv.



Snart hemma. Ännu mer.



det tråkiga inlägget...

Vad står på agendan idag då? Jag är oförskämt pigg och vill absolut inte gå och lägga mig, vilket jag borde! Ska upp igen vid ett och terapia. Sen har jag massa att stå i, ska försöka packa lite, handla, laga mat, träna... Sedan är det meningen att dagen ska kulminera i en date med Gustav! Weehoo. Är lite nervös för vi ska sitta i farmors lägenhet och uggla, vad ska jag försöka hitta på för att roa oss? Höhö...

Vi får se! Är det en vanlig tisdag idag eller händer något speciellt? :)



NEJ! Jag kan inte sluta tänka på er...



morgonen är såå god!

Jag känner mig så himla wild and cray idag! Vet ni vad jag tänker göra? Jo. Jag tänker äta en lussebulle till frukost! Struntar helt i nyttigheterna... Ingen gröt, ingen smoothie... Ägg förvisso, men hallå! Lussebullar! Är jag inte tokig? :P

Gott som fan ska det bli. Lussebullar är det bästa som finns och jag har inte ätit någon än i år. Alltså är det hög tid. GIck förbi pressbyrån på väg från jobbet och jag svär att de ställer ut en gigantisk fläkt där när ingen ser, för damn vad gott det luktade! Har inte tid med er längre, här ska svullas...



Nu ska jag ha en andlig upplevelse med DIG!



true match...


Myrna och Liv...


Det ser fint ut tillsammans va? Ibland blir det bra...



suck.

Nu blir jag seriöst irriterad på mig själv... Varför är jag så jäkla ineffekiv? Varför vimsar jag bara runt som en yr höna? Varför går det åt helvete när jag försöker tänka? Och varför svarar du inte?

Någon som har några bra svar?




Dessutom gillar jag inte snö längre! Min kära far har fått för sig att man inte ska köra bil idag... Åhhhhhhh! :/



veckans träning.

Usch, vill knappt ens summera nu... Den här veckan har varit riktigt dålig -träningsmässigt. Det beror mest på att tevligt sällskap har prioriterats och att jag har känt mig ganska fysiskt sliten och inte har råd att blir sjuk. Tog en helt ledig dag i måndags, dels pga att jag kände mig lite krasslig och dels pga en fin dejt. Lördagen blev också seg men då hade jag verkligen inte orkat träna.

MÅNDAG: Promenad, 60 min
TISDAG: Löpning, 8 km
ONSDAG: Latin Moves, 60 min  II  Body Pump, 60 min
TORSDAG: Löpning, 7 km  II  Core, 35 min  II  Step up, 70 min
FREDAG: Parkour + Löpning, 120 min
LÖRDAG: Power Walk, 50 min
SÖNDAG: Body Pump, 60 min  II  Body Balance, 60 min

Veckans bästa: Det här är nog den sämsta träningsveckan för min del sedan september! Men på ett sätt känns det rätt skönt. Framförallt skönt att kunna skippa träning och inte ha någon särskild ångest över det. Jag har ju varit lite besatt... :) Dessutom har jag unnat mig lite godis och sånt, vilket förut skulle ha varit en katastrof, ändå känner jag mig varken fetare eller på något vis annorlunda. Konstigt att man känner sig lite crazy-slapp när man ändå tittar på veckan. Jag är alltså nöjd!

Dessutom har det varit kul, jag har tydligen visat upp bra sidor, för på gymmet har de frågat om jag har lust att köra en Body Balance-klass och något dansinspirerat pass nästa termin! Vore på ett sätt kul att instruera igen, speciellt som just dessa är mina favoritklasser, men samtidigt kan det vara svårt att kombinera med mina oregelbundna arbetstider och bristande förmåga att begränsa mig själv! Vi får se... Jag ska tänka på saken. Parkour är också något som var en angenäm bekantskap, men det förtjänar nog ett helt eget inlägg!


Den här veckan tänkte jag vara lite mer disciplinerad och köra som "vanligt". Dessutom är det tjejkväll i Farstahallen på onsdag! Ska släpa med mig favoritkusinen Mimi och vi ska bla köra Body Jam... Som jag har längtat!






slarv!

Nu ska miljö-Hitler tala... Seriöst! Hur svårt kan det vara att sopsortera? Det finns en behållare för respektive metall, hårdplast, kartong, returpapper, tabletter, ofärgat och färgat glas, läkemedel/smittfarligt/antibiotika... Och en för "vanliga" sopor, där självklart ALLT hamnar ändå. Hur svårt kan det vara att sikta rätt? Allt finns på ett ställe, läkemedelsrummet, så det borde inte vara så himla svårt att göra rätt. Och jag som tjaaaatar hela tiden... Kanske är därför? :) Tjat är ett koncept som verkar dömt att misslyckas.

Är folk bara slarviga, allmänt blåsta eller är det jag som överreagerar? You tell me för jag blir faaan tokig! Varför kan alla inte bara vara som jag vill?



Så enkelt, så enkelt...



nästa braiga tips...

Här får ni något alldeles extra! En sjukt bra grej om man känner sig på dåligt humör, deprimerad eller bara allmänt tråkig är att ta på sig omaka strumpor. Helst de allra roligaste man har och en av varje men vanliga strumpor i olika färg kan vara nästan lika bra. Jag gör det and it works like a charm! Oftast kan bara den egna vetskapen om fenomenet inspirera till ett leende, annars är det bara att titta ner på fossingarna och vips känner man sig lite lagom crazy och spontan... :)

Bra va? Ni behöver inte tacka! Väl värt ett försök i alla fall...



Det är så enkelt!



älskade snö.

Man måste ju bara älska den fantastiska vintern som kom! Egentligen är jag inget fan av snö och kyla och sånt elände men i år passar det utmärkt. Jag känner mig så himla mysig och dessa förhållanden utgör en perfekt kuliss för det. Världen känns så vänlig, inbäddad och trygg när ett vitt täcke ligger överallt, jag får sån lust att bara sjunka ner i snön och ligga så länge. Titta upp i himlen, förhoppningsvis på några stjärnor och beundra den vackra världen.

Fy sjutton vad jag längtar efter allt tjafsigt mys man kan hitta på när världen är vit. Långa snöpromenader, hålla hand i vantar, snöbollskrig, änglar, sopsäcksåkning med rödvin och skratt, röda kinder, tända ljus och öppna spisen, hett te... Vilket trams va? :) Klyschigt som fan... But a little pretention has never hurt anyone!

Anyway, sjukt trevligt trams. Vem är på? Neighbour Tyson, are you in? All in?



Livet är allt ganska fint...



favoritgodiskväll!

Oj vad jag hade det mysigt igår! I en halvtimme innan jag däckade på soffan... Kom hem vid nio på kvällen med en kebabrulle och lite godis, satte på några avsnitt av säsong fem (ja Vänner, vad annars?) och skulle mysa med mig själv hela kvällen. Men som sagt, jag somnade som ett barn och nu är det helt plötsligt tolv timmar senare... :)

Men gott var det! Och skönt! Jag behövde sova...



Favoriter



dåliga vanor...

Fy fan för mig! Jag har börjat vila på jobbet! Hade som princip att jag aldrig skulle lägga mig och sova på soffan i personalrummet och vad tror ni har hänt? Vannefors ligger och snarkar med de andra latmaskarna!

Har i och för sig en rimlig ursäkt... Vi har ju ombyggnad, så beläggningen är neddragen med 8 vårdplatser och bemanningen är fortfarande full -alltså inte så mycket att göra som man kunde önska! Då passade jag på att hitta min kompis soffan... And I love it! Får jag sova åtminstone en timme är det så mycket skönare på dagarna sen då jag inte är lika trött. Dessutom får jag faktiskt mer gjort eftersom jag uppvisar en slående effektivitet för att hinna till soffan! Annars är det så lätt att fastna framför datorn eller bara slöa ihop fast man är vaken.

Enda lilla nackdelen är att det har blivit så oerhört irriterande när patienterna ringer just under den tid jag spenderar i horisontalläge... Ska man verkligen behöva vakna, resa sig upp, gå den långa korridoren ner och dessutom vara trevlig för att hämta ett glas vatten eller tömma ett bäcken. De har så orimliga krav på oss vårdpersonal... :P

Ska man fråga chefen om en?



bitterljuvt...

Något är fel. Jag gillar inte det här. Inte alls. Men det är väl så, som vanligt, att allt är för bra. Vilket inte får finnas. Till slut måste saker återgå till det normala varandets form av vit, mesig mellanmjölk. Kan det vara så att det här håller på att förvandlas till något som är mycket mindre vackert. Det hela känns väldigt bitterljuvt. Och vad ska jag göra åt saken? Onödigt att tänka på eftersom jag vet vad jag kommer att göra... Absolut ingenting! Jag kommer att följa mig med och låta mig styras. Nej! Jag är inte som vanligt. Det blir inte så. Men det är (var?) så vackert! Och aldrig har jag väl känt världen så här. Och visst kan det väl vara så att det är alldeles för jävla bra? Och att jag kommer att vakna efter smällen med rakad skalle och en besk smak i munnen? Känslan av perfektion är dock svår att sätta sig över så jag kammar mig och låtsas att det inte betyder något. Låtsas att jag inte tänker. Befängt. Och tröstlöst. Ska man aldrig våga något, när man vet att det inte är den som vågar som vinner, utan den som livet ler åt? Som har tur och vindarna på sin sida. Nu är jag rädd igen och det är löjligt. Men jag var vacker en stund.

Jag gillar inte alls det här...



halfway with high hopes...


Gudars vad jag tänker mycket på kärleken nu. Den där överjordiska kraften som alla lever med, drivs av, tänker på... Hela tiden, varje dag. Just nu möter jag den i alla former, samtidigt som den lyser med sin frånvaro. Jag tänkte dela med mig snart, till mig själv, det är inte bra att sitta och trycka på sådana här saker...





dagens låt - Halfway To Fivepoints


Anna Ternehim - Halfway To Fivepoints

How to get to fivepoints
Make a wrong turn you'lll know
If you're thinking of going
Think no more

Who's taking you down there
What's his name let me know
The price he offers
around the corner of love

Halfway to fivepoints
Is as far as you'll come
Halfway with high hopes
Of love

So be careful my love
Careful my girl
Be careful with love

How to get to fivepoints?
How would i know?
A place so distant
and so long ago

Halfway to fivepoints
Is as far as you'll come
Halfway with high hopes
Of love


LYSSNA!
http://www.youtube.com/watch?v=Cggi54RpNQw



Anna



självinsiktens mästarinna.

Idag har jag inte direkt några fenomenala sanningar att leverera dock tänkte jag bjuda på lite fantastisk självinsikt... Jag skulle få så in i helvete mycket mer tid att göra vettiga saker och tänka smarta tankar om jag ägnade lite mindre tid åt min egen spegelbild! Jepp, så är det...



Här ser jag fantastiska saker! :)


Hur många timmar per dag spenderar ni framför spegeln?



det är en sån dag.

HLR-utbildningen gick såklart bra. Och jag ställer mig återigen frågan varför jag alltid ska noja mig över saker som jag vet kommer gå bra?! Finns det säkert fler som gör och det är så himla onödigt... Oavsett om ens aber i tillvaron går bra eller dåligt spelar det ju ingen roll att man slår knutar på hjärnan innan, då man ofta inte kan påverka utgången mer än att man är så väl förberedd som möjligt! Karin och Cia var sannerligen bra instruktörer och det var faktiskt skitkul. Nu är jag 100% beredd på vilket stille som helst, vilken natt som helst! :)

Ibland känns det så jäkla befriande att få gå upp på morgonen också, det kommer bli perfekt att varva tidiga mornar och senare uppgångar i framtiden. Ahh, framtiden! Den ser ljus ut... De två kommande veckorna tänker jag drunkna i flytt, ansvar, pyssel, annalkande julkänslor, vänskap, morotskakor, ljus, bruna korkskruvar, närhet och vackra ögon. Bland annat... Pretentiöst? Fuck me!

Just för tillfället tänker jag rikta hela min uppmärksamhet åt dagens lunch; kattmat (=Ravioli - det enda Coop hade att erbjuda...)! Sedan blir det sängen, måste sova ett par timmar innan träningen i kväll och jobbet i natt. För övrigt kan jag tillägga att entusiasmen över att arbeta har dalat ett par pinnhål de senaste dagarna...

Se till att ha en bra dag!

//L



ingen vanlig morgon.

Somliga var visst uppe klockan sex idag! Kan knappt minnas när jag var uppe så tidigt sist... Ska göra utbildningen i S-HLR på jobbet. Var över ett år sen sist så det är helt på sin plats. Måste dock tillägga att HLR-kurser är bland det värsta jag vet! Tycker att scenarieträning är skitläskigt... Men det måste gå bra!

Hur som helst är det en strålande morgon, skönt att vara uppe och äta frukost tidigt... Och jag tror aldrig att det har varit så lätt att gå ur sängen! Fick dessutom glädjen att vakna till ett fint sms grån Gustav. Me like!

Nä, nu ska jag ut och möta världen. Ge mig en kopp kaffe bara så äger jag den! :)



Polaren Anne.



1 mil...

...är skönt att springa! Idag är allt skönt. Vet inte hur jag orkade. Jag borde sova. Men allt snurrar och om benen går så känns marken lite fastare. Systemen är invecklade och jag ser mina sex prickar överallt. I botten på ett vinglas hittar man till slut sin sanning? I botten på vinglaset, i resterna av det röda, fanns du. Jag snubblade rätt ner. I´m happy...



Livet är rött.



yes yes yes!

Wiihiii! Hahahaha!! 54,5 kg! Wohoo! Yes yes yes! Fy fan vad bra! Ska jag vara nöjd nu?



My best friend today...



veckans träning.

Okej då. Jag måste ju, man vill ju inte tappa fokus...Men fort får det gå! Allmänt kan jag inte annat än att uttrycka mitt missnöje över att jag har tagit så få promenader... Fy skäms! Känns som en joggingtur för lite också. Går det att skylla på massiva jobbinsatser på sjukhuset?

MÅNDAG: Löpning, 5 km II Pilates, 60 min II Body Pump, 60 min
TISDAG: Salsa Fusion, 90 min II Jazz, 90 min
ONSDAG: Promenad, 40 min II Latin moves, 60 min II Body Pump, 60 min
TORSDAG: Promenad, 60 min
FREDAG: Styrketräning, 70 min II Löpning, 10 km
LÖRDAG:
Löpning, 6 km
SÖNDAG: Body Pump, 60 min II Body Balance, 60 min

Veckans bästa: Tror jag väljer styrketräningen i fredags som verkligen kom till av en slump. Ändringar i gruppträningstiderna gjorde att förvirrade fröken Vannefors missade ett pass. Tack vare shyssta Tomas fick jag smyga in i gymmet och köra där istället, gulleplutten lekte även PT eftersom det var några år sedan jag satte min fot i ett gym... :) Thanks! Kommer inte att dröja några år till för jag kom på hur skönt det kan vara att gymma, träningsvärk grad olidlig hade jag dagen efter också (okej! fortfarande...)! Mycket bra.

Blir det gymmet nästa vecka också? Den som lever får se...



Vi blev himlans bra kompisar...



ännu ett fantastiskt inlägg...

Nää, idag orkar jag bara inte... Hör bara på min dag; Kom från jobbet vid halv åtta, sov två timmar, träning i två timmar, barnkalas, en av dessa skrytorgier som vi kallar släktmiddag... Kom precis hem och allt jag vill är att SOVA! Vilket jag tänker göra...

Ska verkligen skärpa mig och plita ner något vettigt någon dag. Jag har ju huuuur mycket intelligent som helst att skriva! Hoho... En anledning att sitta vid datorn är att Anna finns här... så nära... så underbar.

Nix! Nu säger jag nej! Icke. Orkar inte mer. Medvetandet har sagt upp sig.


Det går bra nu. I sanning.



Ungefär så.



så nära...

Jag kände dig så jävla nära... Alltför nära. Och nu längtar jag nästan ihjäl mig! Som att hålla flaskan under näsan på en alkoholist, vifta med godispåsen framför sockerslaven... Jag kunde nästan höra din röst. Men du försvann, det gick inte! Hur jag än försökte försvann du längre och längre bort... Anna, jag längtar efter dig.

Satans jävla skit-MP3-spelare!!! Varför gick det inte att rippa Separation road? Abstinensen har blommat ut i full prakt och jag biter ner mina naglar. Jag var så nära att få lyssna på dig... Buhuu!




jag är smartare än du...


...so go ahead and mother fucking call her, you big idiot. And please realize that sometimes you don´t have a say in...



härmed döper jag dig till Tyson...

Kärt barn har många namn heter det ju... Och det käraste barnet ska ha flest namn! Myrna är så vackert och så du, Cap är skitbra, Pyttan är ännu bättre men ta mig fan att inte Tyson är bäst! Det är inte alla som har en egen vakthund i människoskepnad... Med en högerklocka vass som satan.

Vi tackar Pontus för inspirationen... Skål för det!



Fast vi ger väl inte upp än, jag och Revina...



när jag ändå är igång...

kan jag servera er en godbit till... Det bästa livstips jag kan ge är att aldrig någonsin ta sig själv på för stort allvar. Ingenting gott kan komma från det... Och man skrattar så sällan.

Idag matchar jag min gula 10-kronors skidtröja från 70-talet med ett par gula spetstrosor som ingen ska se... Bara för att det är så jävla kul!



dagens sanning.


Har en spirande idé om att börja leverera små sanningar här i lagom dos. För att jag är så himla klok. Dagens intelligenta utsvävningar har rört sig om följande;

Det här med män och termosmuggar... Måste man verkligen välja mellan en termosmugg och en man? Finns det något som säger att man måste ha antingen en termosmugg eller en kille? Hur perfekt vore det inte om man kunde få båda... Och det kan man ju!

Sug på den ni!



Är det ett lätt val?


-Direkt från Liv och Tysons idiothörna!



hur glömsk får man bli?

Hörrni... När jag skrev min "lilla" lista om hur man kan ha det trevligt med sig själv (vilket inte nödvändigtvis behöver innebära onani... :P) så glömde jag bort det allra bästa! Det absolut bästa man kan göra är att lägga pussel! Givetvis kombinerat med fantastisk musik! Åhh, DET är det bästa man kan göra! Och snart ska jag göra det... :)



Yeah!



dagens låt - Innan Vi Faller


Josef Zackrisson - Innan Vi Faller

Hon har tappat sina vita vingar
Och sin glitterklädda helgonring
I hennes dröm är hon vackert målad
Och av det svarta ser vi ingenting

Hon säger världen är inte särskilt vacker
Och inte heller hennes svaga kropp
Nästan förruttnad av all dålig vana
Och så spriten och nån drog förstås

Innan vi faller
Innan jag följer dig hem
Innan vi ramlar ut ur rytmen igen
Innan du gömt dig
Eller ens tänkt tanken en gång
Har jag hittat dig där...
Skrämd ihjäl

Hon har bestämt
Att det är hon som bestämmer
För ingen annan håller med ändå
Har ingen kraft och ingen lust att förklara
Att hon är mer än så

Har du lyckats nu käraste broder
Det som fattas, fattas inte oss
Ingen saknar nån de inte känner
Och ingen svag orkar längre slåss

Innan du dömer mig
Innan du rättar mig igen
Hinner du lyssna i några sekunder
Innan vi ramlar, rasar ut i mörkret igen
Har jag hittat dig där...
Skrämd ihjäl

Om de visste att var dag var natt
Försöker du att finna vart du vart
Om du visste hur
Då skulle du vara här nu

Innan vi faller...



Josef



över hustaken.

Jag har vandrat genom staden, en lång och vinglig promenad... Med Fred, Anna, Lasse i öronen. Jag har försökt att uppleva skillnaden i tillvaron.

Har ni tänkt på skillnaden någon gång? Skillnaden mellan att vara ett regnigt jag i en regnig stad och en fri människa i vilken kuliss som helst... Den här dagen hade kunnat vara en depp deluxe, en grå stad; gator, trottoarer och fasader flyter ihop och blir ett med luften. Sinnet känns tungt och man undrar hur man ens orkar uppbåda kraft nog att flytta benen. Idag har jag sett de vackraste grå färger, jag har sett hur de beblandar sig så självklart med ljusen från bilar, lyktor, skyltfönster och lägenheter. Jag har sett människorna och tagit dem för vad de är, några som jag. Jag har skrattat och lett. De flesta går förbi. Opåverkade. Somliga har tittat på mig och undrat, några hur lyst upp.

Min terapeut gav mig en kram och talade om för mig att jag förtjänar den här dagen och att jag förtjänar min frid. Att jag har kämpat hårt och att man alltid får lön för mödan i slutändan. Att vad omgivningen än ger dig kommer du någonstans dit där du förtjänar att vara.

Jag har varit på galleri Panorama och hjälpt min mor att hänga en utsällning. Tydligen har jag, enligt mammi och Siv -den paranta galleriägande östermalmsdamen, ett mycket gott öga för att hänga tavlor. Trevligt. Jag kände mig oerhört kulturell. Jag förälskade mig även i en vit tavla med blommor som viskade till mig. Den var dyr. Det är synd.

Jag stod även på balkongen, där högst upp under taket, och tittade ut över Stockholms hustak. Regnet träffade mig, mina kläder blev prickiga, mina kinder våta. Allt känns så lätt när man svävar, någonstans mellan himmel och jord, fortfarande med fast mark under fötterna. Du väljer själv och det är lätt att klättra. Man kan se världen ur många vinklar...



Ju mer jag ser desto mer förstår jag...


I morgon ska jag gå på vernissage. Är det någon som vill följa med?



det är en vacker morgon...

... Är det inte? Det är grått och kallt, regnet hänger tungt i luften. Kaffekoppen i min hand är varm, jag värmer den. Inuti är jag varm. Inte trasig. Jag känner mig fridfull. Jag känner mig pigg och utvilad.

Jag kan inte riktigt minnas när det var såhär trevligt att vakna senast... För idag är jag bra. Sinnet är lugnt, världen har fred och magen är platt. Idag är världen min. Så vad gör man en fredag i livet då? Liv ska förära sin terapeut med ett besök, och ser verkligen fram emot det. Vi har mycket att prata om! Sedan ligger dagen ganska öppen... Glider kanske förbi Emmie på vägen hem och snikar till mig lite kaffe och kanske en snabb söderpromenad. Någon form av träning ska också försökas hinnas med. En joggingrunda vore fint, vill testa om det går lite lättare att springa när jag faktiskt har sovit! Någon form av pass måste det bli ikväll också, energinivån är på topp!

Igår hade jag en så mysig stund med mig själv! (Det där lät ju... :P) Satt i vardagsrummet i mörkret med tända ljus, musik, en kopp te och lite godis, det luktade julkänslor i huset och var underbart!

Hoppas dagen blir strålande för oss all! Btw... mitt frukostägg blev perfekt! :)






varför smakar ditt te så mycket godare?


Det går inte att ljuga fram tårar. Jag håller mitt finger under vattenkranen och klistrar en tår i ögonvrån. Den faller inte, blöter inte kinden. Det går inte att frysa till is när solen skiner. Jag klär mig i ditt hår. Mörkt trassel. Lockar. Har jag aldrig varit vackrare? Du säger det. Själv vet jag inte vad jag ska tro. Just idag har min värld en annan färg. Ditt te smakar annorlunda. Min mun vill inte vara som vanligt... Den kan inte sluta. Jag har en ny form och undrar vad jag ser. Och tänker att den här dagen vill jag leva. Och undrar varför jag ska hålla tillbaka när inget finns som är värt att spara på?



did not see this coming...


Nej! Jag vill inte vara här nu... Vill vara kvar! Trassla in mig i dina mörka lockar igen och bo där i evighet... Du får inte bli rädd men något har hänt. Något bra. Och nu har du inget val. För som jag sa igår väljer jag åt dig. Ord behövs inte ens...

I´m happy. For now...



Mitt äventyr


Jag vill även tacka min sponsor, manager, kontaktförmedlare och life partner M för att vi är i det här tillsammans. Jag gillar vändningen vår tillvaro har tagit och väntar med tillförsikt... Förstår för mitt liv inte vad som någonsin kan ha varit viktigare än du och jag!



slut men lycklig!

God eftermiddag! Jag känner mig ruggigt sliten och seg men vad gör det för just nu är allt perfekt! Varför?

-Gårdagens dansklasser var grymma! Gillar koreografin vi gör på salsan och den sista halvtimmen kom Bianca in och vickade och vi fick köra lite voguing... Sjukt kul! Och Bianca, som jag faktiskt gick danslinjen tillammans med, är så jävla snygg och hon är fantastisk på sin stil. Jazzen var som vanligt top notch! Kände mig lite obalanserad och vinglig i snurrarna men satte iaf några klockrena trippel-piruetter. Vi fortsatte på par-koreografin... Gah, vad kul den är! Jag och Frida satte våra lyft och kast riktigt galant... Dessutom ännu en skrattfest! Jag borde dansa mer...

-Det finns inget som går upp mot gå-av-dagar när man vet att man är ledig, åtminstone några dygn...

-Jag och Cap ska ut och drinka några öl ikväll! Bästis, öl, ledig kväll. Vad mer kan man begära? Ser även en långhårig man hägra någonstans vid horisonten... Någongång kanske.

-Om en och halv timme ska jag köra järnet med aerobics och Body Pump! Har tänkt lägga rejält på ben idag... Kan behövas, så asset blir niiiice!

Ahh, life is pretty great! Tycker ni inte? Och idag är en dag så bra som någon att hitta på något kul! Vad gör ni?

Nu ska jag packa min väska med diverse... Wish me luck!


//L



Fina Bianca



fy fan vad skönt att vara ledig!


Tjohoo tjohoo tjohoo!!! Ledig, ledig, ledig!! Tralalala... And it´s out of my system... :) Två nätter i frihet! Vad ska jag hitta på? Ett som är säkert är att det blir en och annan öl i kväll i väntan på Mr A! Själv ska jag försöka hooka med Mr G...

Frid!



myskillar...

Musiken jag har lyssnat på idag har minst sagt varit blandat kompott. Den röda tråden är att alla är män! De kan ju trots allt vara bra att ha ibland... Har valsat runt mellan The Ark, Fred Åström och Gentleman. Alla mysiga och goa!

Helt allvarligt, skulle inte ni vilja ha en egen Gentleman eller Ola Salo att hänga med hemma? Ola vill jag gifta mig med för han verkar vara världens sötaste (dessutom världens vackraste man!) och Gentleman vill jag bara krama på! Iförd det vita linnet och blåjeansen och givetvis med en skön mössa på skallen borde det vara en ren omöjlighet att motstå honom... Och hans rörelsemönster är mer pepp än vad som helst, vad kan få en glad och sprudlande om inte det? Fred är ganska död, men han var mysig han med! Hans råhärliga, utpräglade stockholmsdialekt ger mig verkligen en underbar, lite vemodig, nostalgi. Min favorit-Fred är för tillfället Åkare Lundgrens begravning, den borde ni lyssna på!



Dagens bästa killar!


Me wants them in me home!



tisdagar - hatkärlek!

Tisdagar är nog både min värsta och bästa dag i veckan. Jag jobbar nästan alltid måndags- och tisdagsnätter och tisdagar är min mest upptagna dag i veckan. Det går inte riktigt ihop va? Varje tisdag har jag terapi klockan 14, sedan har jag två timmar innan dansen börjar 17 och håller på till 20. Skitkul dag, men tänk er när man är hemma från jobbet vid 8 och sen måste gå upp 12:30 igen för att sedan gå tillbaka till jobbet efter dansen!

Varje jäkla tisdagsmorgon när jag kommer hem vill jag skita i allt! Ringa återbud till Satu och bestämma mig för att skippa dansen... Men jag gör det aldrig, för när jag åker från dansen mot jobbet vid 20:30 är jag alltid så lycklig! Jag behöver min terapeut coh vi har verkligen lyckats bygga upp något och jag älskar min dans. Dessutom uppskattar jag verkligen de två timmar jag har inne i stan mellan terapi och dans, då jag kan strosa runt och göra vad jag vill. Tröttheten spelar mindre roll, sova kan jag ju göra dagen efter! Jobbet påverkas inte eftersom jag alltid är ohälsosamt pigg på natten! :)

Idag ägnade jag mig verkligen åt kvalitetstid! Satte mig på ett fik på söder och åt en tomat- och basilikasoppa. Satt där med min kalender och planerade lite, läste en bok, tittade på folk, åt och tog det lugnt. Alldeles ensam och jätteharmonisk. Hur skönt som helst! Sen köpte jag en latte i Söderhallarna och gick till Kupan där jag investerade i fyra kaffekoppar och några ljusstakar. Fyndade även en ljusgul långärmad tröja i ett vidrigt tyg för 20 kronor eftersom jag hade glömt överdragströja hemma. Det är kallt på Danscenter!

Jättemysigt, kvalitet och definitivt värt några gäspningar!




Hur har ni haft det med vardagslyxen på senaste?



nattens finaste!

-"Liv, jag är så glad att det är du som är här i natt. Jag känner mig så trygg då."

Fick jag just höra av en patient som jag har haft väldigt mycket kontakt med de senaste veckorna. Förstår ni? Herregud, säger jag bara... Är det konstigt att tårarna nästan rinner? Det måste vara den bästa lönen man kan få för sitt jobb! Åt helvete med sjukhusdirektörer, fackförbund och löneförhandlingar. Det här är vad som betyder något.

Det känns fantastiskt! Alldeles jävla underbart. Jag gör alltså skillnad...



btw...

Är det helt normalt att laga middag klockan halv åtta på morgonen som man ska äta vid elva på kvällen?! I och för sig står morsan bredvid och bakar drömmar...

Det är så det är när man har mycket att göra! Tonfisksås och fullkornsris blir det iaf... :)



Pliiis don´t hurt me!


Nu börjar jag seriöst flippa ur och tillönskar alla vänner en givande tisdag!


//L



i just can´t wait!


Åhh love!
Tänk när vi två kan sitta på min alldeles egna balkong och dricka växelvis kaffe och rödvin. Vi behöver inte gå i timmar för att umgås. Eller ligga i varsitt hörn av vår finfina soffa och se dumma ut... Eller sitta vid morfars köksbord och lägga vårt 5000-bitars och hoppas att alla bitarna finns. Vi kan slå på stort och bjuda hem spännande människor. Det ska bli vår fristad, där vi hör hemma båda två... Du kommer alltid alltid alltid ha en plats i mitt hem. Och en nyckel till min dörr...

Tack Myrna för att du gör mig trygg. Tack för att du är den enda i världen som jag vet finns. Tack för att du är lojal över all rimlighet. Tack för att du ger mig frihet. Tack för att du får mig att leva. Tack för att jag bara får vara. Tack för att 21 år betyder mycket... Tack för att du är du!

Du är mer än man kan begära och jag är lycklig! Världen kan aldrig göra oss något ont... Can´t imagine what I would do without you.



Forever is forever...


Med dig bredvid kan jag inte förstå varför jag gnäller... Jag måste snart köpa din termos så ditt kaffe inte fryser!

<3<3<3



varför vill ingen lära känna mig?

Jag är definitivt en intressant människa... med många bra egenskaper! Jag är så himla mycket! Jag är nyanserad med ett stort djup, jag är varm, engagerad och intelligent. Jag tänker alldeles för mycket, är lite tokig och rätt svår. Har mitt bagage. Jag pendlar stor mellan ytterligheter, det är väl spännande? För att inte tala om hur rolig jag är... Dock är höjden av skoj för mig ironi... What more do you people want?

Är det förkonstigt? Tänker jag för mycket? Förmodligen är jag alldeles för ironisk. Ironi har en förmåga att göra människor osäkra. Eller är det så att människor faktiskt vill lära känna mig och att jag avfärdar dessa som människor som jag inte vill lära känna? Vad är det jag söker men sällan hittar? Är jag själv min bästa kompis? Hur ofta intresserar jag mig för andra?

Tänk hur många spännande personligheter universum har att erbjuda... Som vi har runt oss varje dag? Varför känns vardagen då så grå?

Jag tackar stort för somliga av er som finns hos mig! Och resten, kom igen! Visa lite intresse för fan! :)



Titta vad rolig jag är! Jag kan leka med en ballong...

Lät det här som en kontaktannons? Det är inte bra att jobba natt...



just to make my self clear...

Tänkte bara förtydliga att jag inte går runt och är kåt på mig hela tiden när jag är på jobbet! Får bara någon sorts aha-upplevelse och en sån himla skön känsla ibland. Som om verkligheten faktiskt finns där... Och man ser sig själv. Är ni med?

Kan inte ni få det någon gång?



dagens låt - Loneliness Is Better When You´re Not Alone


Hello Saferide - Loneliness Is Better When You´re Not Alone

What would you say if I asked of you
out of loneliness, out of loneliness
What would you say if I asked of you
out of loneliness, out of loneliness
Could I be with you
Can I be with you

It's warm inside the night club
Your face is lit up by a disco light
I don't want to go home alone, not tonight
I have a picture of a man who used to sit in that chair
I will go anywhere
Just as long as I'm with someone
You will do, just take me home for tea

If I told you my stories and sang you my songs
Would you laugh at me
Would you pity me
What would you say if I asked of you
Not out of accident, out of loneliness
Would you shelter me
Will you shelter me

I will be gone when you wake up
No embarassing breakfasts, I swear
And don't you look for me, because I could be anywhere
In someone else's house
In someone else's arms
With someone else to warm the pain away

What can I ask of you
What would you want from me
What would you say if I just fell asleep


LYSSNA!
http://www.youtube.com/watch?v=ybYhSwG3nN0



Annika Norlin



smooth.

Och Revina lägger upp korten på facebook! HAHAHA! Ingen tag på mig bara... Fast jag tycker vi såg söta ut och känner mig lite frestad att göra om det. Loneliness is a tricky business...



Escaping with you was a good thing...


Det blåser satan ute. Jag har försovit mig. Idag är en mystisk och spännande dag då man inte kan lite på något.

Jag saknar Myrna... Mer än du tror.



känslan.

Jag tittar ner och ser huvudnyckeln som dinglar från bröstet, jag ser tjänste-legget där det står Njurmedicinska kliniken, Liv Vannefors, Leg. Sjuksköterska, det finns ingen doktor där -jag är ansvarig, de ringer från akuten -jag får diskutera beläggningsläget, de ringer på larmklockan, har ont, mår illa, kan inte sova... -jag knappar in koden till läkemedelsrummet, går in och väljer bland pillren. Jag tittar på nyckeln igen... Den orangea plattan där det står Nyckelskåpet lyser så vackert, det är chefen som har den dagtid. Det är natt, det är tyst, det är mörkt. Det är jag som tänker, beslutar, utför, delegerar, konsulterar. Jag har ansvar. Jag får det och jag tar det.

Jag känner många saker men framförallt; jag är stolt! Jag är duktig, kompetent. Jag klarar något. Och jag duger! Jag är till och med riktigt bra! Lyckad...



Mer än så...



en sån ohälsosam syn...

Här stod jag nyss och stretchade efter en skön morgonjogg, svettig och rosig om kinderna, stiligt träningsklädd och hurtig... Med en cigg i mungipan! Snacka om att förstöra bilden! :) Men vet ni vad? Jag ÄLSKAR den där ciggen! Det känns som om jag verkligen har förtjänat den... Ni vet det där undantaget som bekräftar regeln, att även solen har sina fläckar... Und so weiter... Man kan inte vara perfekt! Hehe... Det är så himla gött att halsa i sig några bloss när man står där och varvar ner och har varit nyttig, kan man fira på ett bättre sätt?

Idag var en härlig dag att ge sig ut och springa. Himlen är blå och solen tittade fram lite... Jag undrar om det egentligen är så bra att kasta sig ut och springa när man precis har kommit hem efter en lång jobbnatt men det stuntar jag i, för skönt är det!

Nu är det frukost, dusch och sängdags! Bra sätt att börja dagen va? Ni som tänker vara vakna idag får ha det fantastiskt!



Jodå... Nyttig kan man vara! Lycka...



veckans träning

Det blir en snabb summering... Har varit rätt dålig den här veckan :(

MÅNDAG: Löpning 5 km  II  Pilates, 60 min  II  Body Pump, 60 min
TISDAG: Löpning 5 km  II  Salsa Fusion, 90 min  II  Jazz, 90 min
ONSDAG: Pilates, 60 min  II  Body Pump, 90 min
TORSDAG: Löpning 8 km
FREDAG: Promenad, 60 min
LÖRDAG: Löpning 8 km
SÖNDAG: Body Pump, 60 min  II  Body Balance, 60 min

Veckans bästa: Är allmänt rätt missnöjd med denna veckas träning. Torsdag-fredag-lördag var en katastrof! Men det är uppoffringar man får göra... Firade ju Myrna i torsdags och det var helt klart värt det. Det bästa var nog jazzen i tisdags! Stretchingen går bättre och bättre, kan nästan göra grand battement anständigt igen. Satte även ett par helt okej axel-hopp på diagonalen, dessutom gjorde vi en fruktansvärt rolig parkoreografi. Kanske inte den mest intensiva träningen men att ligga i en hög på golvet och skratta är nog så bra på sitt sätt! Jag och Frida kämpade på i vår modell/casual guy-duo, ser fram emot fortsättningen på tisdag! Det var också välbehövligt att få lite Annette igen efter två veckors uppehåll. Good to be back!

Denna vecka tänker jag bättre mig lite... Vi får se!



Så här kul kan man ha när man festar! :) Det tar sig!



omotiverad...

...och seg är jag! Trots att jag var så duktig igår och bara drack ett glas vin och var hemma vid halv två vaknade jag som ett jävla vrak! Lite karaktär har man väl så självklart blev det träning ändå. Jätteroligt kan jag inte säga att det var... Men säkert bra ändå!

Ännu en helg till ända... Har ni gjort något kul? Själv är jag grymt trött på att jobba helg hela tiden, har tagit så många extrapass på sistone så det känns som om jag alltid jobbar någon dag under helgen. Börjar också kännas hur mycket jag jobbar och inte blir det bättre den här veckan, bara ledig två dagar... :(

Nu ska jag käka lite, ta en dusch och sova ett par timmar. Sen tänkte jag återkomma med t ex bilder från igår. Ska hämta lite kraft! Ha en bra söndag så länge i skitvädret!



Söta söta söta Helene! Tack för igår!



slut.

Okej... Jag är lite flummig nu. Inte ett dugg full, flummig är roligare. Jag skulle vilja hitta på något bus nu. Men det går ju inte! Här händer inget... Kan ingen ringa mig nu och fråga om vi ska hitta på något? Just nu.

Ähh, skitsamma! Ska dela en moment med ett ägg och porrsurfa lite... För att bli av med överskottenergin! :P


Dudes!



obsession!


Vackert, gott... Ge mig! Varför är jag så besatt av ägg? Varför är det så jävla gott? Varför tröttnar jag aldrig? Kokta, stekta, rörda, omelett... Jag måste ha ett nu! Om jag inte får ett ägg NU så dör jag!




Grrr... You and me baby!



färdigfestat.



Well, smack my ass and call me Judy...



Kvällens ruggigaste outfit... Ja, jag tror att jag var snygg!



liv.

Jag är så jävla bra! Det får bli dagens ledmotiv... Vet inte varför, men humöret känns strålande idag. Vädret är the worst kind, riktigt sucky med tung dimma, regn i luften och en vidrig grå färg. Har just kommit in från 40 minuters jogging och lite stretch, helt normalt klockan åtta en lördagsmorgon... Segt som fan gick det, tog fyra minuter längre tid än i torsdags, kroppen kändes som en kola. Men vaddå? What the fuck, I did it! Och därför är jag så bra.

Kanel- och kardemummagröten kokar på spisen, ska skiva lite banan att ha i... Ett ägg... En havris med kalkon... Och lite vatten. Ni ser själva, livet leker! Pretentiöst? Maybe. Idag är jag bäst!

Kommer sova urbra efter den här morgontortyren, för att vakna vid tre i bästa fall och börja fila på utseendet. Som givetvis kommer att bli fab eftersom det är en sådan dag! :)

Som sagt, ingen egentlig anledning. Vaknat på rätt sida? Vore märkligt eftersom jag inte har vaknat än... Men jag kommer definitivt att somna på den. Hehe... Behöver man specifika skäl? Varför inte bara surfa på denna übersköna, lätt omnipotenta känsla så länge den varar?

Nu har jag irriterat färdigt... Ska bara bjuda på en bild på underverket... Me!



The wonder that is Liv...


Nu lägger jag drygheterna åt sidan och önskar er alla en fantastisk dag i detta eländiga land som vi kallar Sverige! Enjoy!


//Super-L



tråk-tips.

Har du svårt att uppskatta tiden med dig djälv? Personligen har jag nästan aldrig tråkigt när jag är ensam men det där varierar ju väldigt mycket mellan olika människor. Sedan har vi ju olika behov av hur mycket egen tid man behöver. Vissa blir tydligen otroligt rastlösa och leda om de är ensamma för mycket. Givetvis kan även jag känna mig uttråkad i enbart mitt eget sällskap, men inte särskilt ofta! Om det beror på att jag helt enkelt trivs förträffligt med mig själv, har svårt att komma överens med andra eller om jag helt enkelt har bra metoder att hantera "ensamtid" är avancerat, och känns lite överflödigt, att analysera. Faktum kvarstår att jag oftare kan tycka att det är tråkigare att vara i sällskap än att vara helt själv. Vilket kanske inte är helt sunt...

Hur som helst tänkte jag försöka analysera lite vad jag gör med min tid för att inte uppleva tristess. Jag gör det i tips-form. Vad kan du göra när du känner dig ensam, uttråkad eller bara allmänt jävla trött på ditt eget sällskap? Eller vad kan du göra för att kanske uppskatta ditt eget sällskap lite mer... Detta är både saker som jag gör och kan tänka mig att försöka göra mer:

-Läs! En bra roman, en tidning, ett lexikon... Framförallt lexikon är underskattade om du tycker om att lära dig saker! Det är bara att gräva fram något gammalt uppslagsverk och slå upp något på måfå som du bestämmer dig för att lära dig mer om. Kul och du lär dig något som du inte skulle ha gjort annars...

-Lös korsord eller sudoku! Bra hjärngympa och även här lär du dig något. Man kan alltid hotta upp det lite genom att ta tid eller på något annat sätt "mäta" resultatet. För mig som är extremt tävlingsinriktad är det en höjdare!

-Laga en god middag! Till dig själv, ät det själv! Duka lite snyggt, ta ett kort på det, drick något gott till och uppskatta vilken fantastisk kock du är. Nya recept är jättebra att testa på sig själv först så slipper andra utsättas för risken... :)

-Uträtta tråkigheter! Såsom att städa, dammsuga, tvätta, organisera ditt hem, diska... Ja, ni vet. Och medan du gör det drar du på fantastisk, glad musik på alldeles för hög volym! Nu kan du sjunga med och dansa runt där du bor helt ohämmat. Det är kul, det är praktiskt och du får saker uträttade.  

-Lyssna på musik! Arg, ledsen, glad, rolig, konstig, jobbig, tung... Njut av att det finns människor som lyckas förmedla sådana saker. Sjung med, gråt, dans, skratta, mima, lek show... Övriga kommentarer är överflödiga! Music above all!

-Vårda dig själv! Ta en lååång dusch, eller ett bad. Jag har inget badkar men brukar köra en variant som jag kallar "sittduschen", sätter mig helt sonika ner i duschen och faller i någon form av koma... Det är skönt att slippa stå! Tvätta håret, packa in, peela dig. Ha produkter som luktar gott. Efteråt sveper du in dig i favorithandduken och kör lite mini-spa med krämer och masker och annat krafs... Man känner sig som ny efteråt!

-Gå ut och gå/jogga! Du kan ta en myspromenad i ditt närområde, försök att upptäcka nya stigar/vägar/strövturer och upplev grannskapet på ett nytt, mer medvetet sätt. Se dig omkring och ta in det du ser. Vill du har mer action kan du dra på dig joggingkläder och ge dig ut på en tur, försök även här att springa nya vägar alternativt vända på rundan och springa från "fel" håll. Se för sjutton till att ha bra musik i öronen så flyger du fram! Själv brukar jag låtsas att jag springer något tävlingslopp och hör kommentatorerna; "Oj, oj, oj! Vannefors flyger fram! Och kolla tiden! Hon är på väg mot ett nytt rekooooord!!! Vi bevittnar i detta ögonblick ett stycke idrotthistoria!!" Kan ni inte höra dem? Töntigt värre men nog fan får man fart under sulorna...

-Dagdröm! Alldeles för underskattat... Jag kan ägna timmar åt att försjunka i fantasier, scenarier och sagor. Det är lovely och förmodligen lär man sig något om sig själv och vad man vill som man kan ta med sig tillbaka till verkligheten.

-Iaktta människor! Åk in till stan, åk till något fält där folk rastar sina hundar, en park, en badplats, bussen... You name it! Känn dig som en spion eller hemlig agent som observerar utan att någon vet om det. Tänk att du vet något som de inte vet. Det här behöver inte vara creepy... :P Uppskatta att människor finns och se vad som händer, förundras över relationer. Se mammor/pappor med sina barn, två 80-åriga vänninor, stressade affärskollegor, viskande väninnor... Känn dig inte utanför utan försök att inse hur mycket vi människor har gemensamt och att du är en del av allt det!

-Lyxa till det! Med vad du vill. Bara det är något som du tycker riktigt mycket om! Kan vara något gott, en liten present, en kopp te, en öppen eld... Gå på museum, bio, seminarier, konserter... Gör det ensam, det kan verka läskigt innan om man inte har gjort det tidigare men är en ruggig kick! Gör något bra och gör det för att du vill det och för att du förtjänar det.

-Gör något konstigt! Sparar min favorit till sist! Att göra tokigheter är så otroligt uppiggande. Det kan vara vad som helst! Gå ut naken, gör en iskana, klättra i träd, ha på dig något opassande... Bara något som är oväntat och får reaktioner och rör om lite. Hjälp mig att komma på saker!


För er som orkade ta er till botten var detta bara några funderingar... En sak till, vad du än gör så försök att göra det på ett medvetet sätt. Försök att tänka att livet är något som hela tiden pågår, något du inte kan sätta på paus. Och det är inte bara en väntan på att en bättre tid ska komma. Jag försöker att vara med så mycket som möjligt, även i de "små" stunderna. Njut av att du är en tänkande människa som kan vara medveten om alla dessa saker och i och med det får så oändligt många möjligheter.

Livet är Här. Nu. Alltid. Det är odiskutabelt.



DU är en liten men viktig del av allt!


Om ni har andra saker än jag som ni gör, vilket ni har, och känner för att dela med er så gör det! Jättegärna! Vore så intressant att få höra hur andra tänker och tacklar livet!

Ta hand om er!


//L



i brist på bättre.


10 favoriter:
Färg:
Grönt
Mat: Mackor... och lite fler mackor!
Band: Anna Ternheim
Film: Mary Poppins
Bok: Candide
Sport: Utöva: Dans, På TV: Friidrott
Årstid: ALLA
Veckodag: En ledig fredag eller dans-tisdag
Glassmak: Rasperry Cheesecake
Tid på dygnet: Beror helt på

9 för tillfället:
Humör: Absolut strålande!
Smak: Hrrm... Aromat!
Kläder: Vita jobbyxor, en fin kirurggrön t-shirt (stal den sista i tvätten! Mäkta nöjd...), gula crocs, stödstrumpor
Bakgrund: Vafan menas med det?
Nagellack: På ett sjukhus? Icke!
Tid: 03:02
Omgivning: Expedition, larmklockor, dator, kollegor, en och annan nattvaken patient
Irritationsobjekt: Skitungen på sal 17 och ljudnivån från personalrummet (man ska alltid se till att ha något att gnälla på! :))

8 första:
Bästa vän:
Annika
Screen name: Livan?
Husdjur: Katt
Piercing: Öron?
Förälskelse: Christian på dagis! Annars Tommy i 7:an.
Musik: Jojje Wadenius och Monica Zetterlund
Bil: Toyota Yaris
Kyss: Ja, fy fan... Pundaren Robin! 14-15 år gammal och skämdes som en hund för att jag var okysst :)

7 senaste:
Cigarett
: Ca 30 minuter sedan
Mat: Nattmål; frukt och ramlösa vid 23:30
Dryck: Ramlösa
Biltur: Igår kväll -till jobbet
Kyss: Fredags morse -Gustav tod den!
Spelad låt: Lyssnar nu... Brown Eyed Girl - Van Morrison
TV-program: Valvakan i USA

6 har du någonsin:
Dejtat någon av dina bästa vänner:
Ja! Min absolut bästa...
Brutit mot lagen: Ja
Blivit arresterad: Pfff, verkligen inte! Keep it smooth people...
Badat naken: Duh! Brukar du plaska runt i badkaret iförd bikini? Ute? Ja, det är det bästa!
Varit med på TV: Nope
Kysst någon du inte känner: Rakt av definitionsfråga, så... Ja!

5 nej tack:
Kläder: 
Finns nog inga!
Mat: Inälvor
Musik: Opera, psycho-elektronika och metal
Dryck: Hmm... det mesta med alkohol och sockrigt skit
Personlighetsdrag: Osäkerhet

4 saker:
Du gjorde igår kväll:
Joggade, åt tårta, firade hjärtat på Anchor, diskuterade intensivt
Du kan höra just nu: MP3:n, Christinas stökande, ventilation, Denise och Sillans tjatter från personalrummet
Du inte kan leva utan: Musik, rörelse, tankar, mig själv
Du gör när du har tråkigt: Skriver skit, lyssnar på musik, tankepromenerar, röker

3 personer:
Du kan berätta allt för:
Filip, Satu, Christine
Du tycker om: Herregud, till och med för mig är det fler än tre!
Du inte gillar: Betydligt fler än antalet jag tycker om i alla fall!

2 val:
Kaffe eller te:
Fullständigt lägeslägesberoende
Vår eller höst: Vår... Höst! Höst... Vår! Båda är fantastiska!

1 önskan: Kunna göra lite nytta och skillnad





great...

...Not! Fan vad kul vi ska ha inatt! Jag bara älskar när vi har ketoacidoser här som egentligen borde vara på IVA. Standardbik på 8 och koldioxid på 6... El-status varannan timme. Jag känner mig sååå trygg! Jag har att göra i alla fall! Vilket innebär att personalrummet känns uteslutet och jag kan terra er hela natten! Yeeaaayyyy!!! :)

En bra start va?



Där borde du vara... Inte hos mig!



He got her!

Hörrni, hela världen! Håll nu tummarna för Kapten och Ayo! Det skulle vara så jävla bra, har länge undrat vem som skulle kunna få henne på fall... Hoppas den mannen fattar hur stort det här är!

Me hope!



störning?

Nu får det fan vara nog! Jag har ingen ätstörning!

Just nu är jag en aning irriterad, skriver alltså detta i affekt. Senaste tiden har det varit ett jävla frågande, tjafsande och kommenterande angående min kropp, min vikt och min mathållning. Det smickrar mig lite samtidigt som det gör mig omåttligt upprörd, de vänner som står mig nära är väl en sak men typ kollegor och folk runt omkring som jag knappt känner går på lite väl magstarkt. Är det okej att bara kasta ur sig vilka kommentarer som helst? Jag ska äta mer, jag tänker fel, jag tränar för mycket...

Ska man behöva försvara allting man gör? Nä fy fan, nu får folk sluta lägga sig i. Jag mår fan inte ens speciellt dåligt just nu. Dessutom är jag fullständigt normalviktig och äter mer än jag någonsin tidigare har gjort. Jag vet att det finns ett korn av sanning i det folk säger och oroar sig för, och det är dumt att inte vara medveten om risken men det är jag och jag tänker på det. Kanske utvecklar saker vidare vid ett annat tillfälle. Just nu är jag som sagt bara lite bothered av allt det här och kände för att basha...

Ni förstår väl ingenting...



gosh!

What a day! Vaknade kvart i tio, har terapi vid St Eriksplan halv elva... Bra där. Bara att stressa iväg, hann precis. Var så jädrans trött efter att ha sovit i tre timmar bara. Dessutom kände jag mig en smula bakfull vilket var märkligt eftersom jag bara drack två öl (stoora dock) igår. Jag kanske var drunk on Jesus... (som inte var en dröm eller hallucination) Klunkade i mig en halv 1,5 liters Ramlösa i bilen, kickstart för magen det! :)

Efter hjärnskrynklandet hängde jag på stan i tre timmar på jakt efter morgondagensn party-outfit. Hittade en som fick duga... Hänger på spetstrenden och investerade även i ett pra grymma pjuck. Sjukt snygga! Hoppas på att kunna visa några bilder imorgon. Jobbigt var det i alla fall. Stresshopping är det värsta jag vet!

Gårdagskvällen tänkte jag ägna lite tid åt senare! Den var händelserik! Myrna gjorde flera fantastiska framträdanden och jag har haft lite småsvårt att få Jesus ur huvudet idag...

I´ll keep you updated!



USCH! :)


//L



once in my life...

I might be a little drunk. But I met Jesus today. I kissed him. It was lovely... Hatten av för det!

Nu ska jag surfa på känslan...


fyndpatrullen och ett tips!

Pyttan min är en så inspirerande vi-köper-konstiga-saker vän! Möjligheternas hus var fullständigt nerlusat med folk, bara en timme efter att de hade öppnat för veckan... Är det så jäkla poppis att att handla second hand? Jag förstår i och för sig varför! Kom hem med tre ungsformar i olika storlek, två vita kaffekoppar (skulle varit fyra, hon som tog betalt krossade två stycken!), en randig tebalja med fat och ett 5000-bitars pussel. Allt för 50 kronor! Love hittade en fin elefant till samlingen som stod och väntade på henne och ett gigantiskt kristallaskfat... =30 kronor. Dessutom hotade hon med att sula askfatet i huvudet på mig och vi bråkar någon gång... Snällt va? Måste hitta något att kontra med! Hur som helst var vi båda nöjda och dagens slutsats får bli att konsumtion alltså KAN göra dig lycklig! Om du inte visste det...

Så bor ni Farsta-området och inte har varit på Möjligheternas hus så är det definitivt värt ett besök! Det är en fantastisk idé och ett riktigt fyndpalats. Dessutom har de en gigantisk bokavdelning där det känns som man kan hitta vad som helst. Gå in på deras hemsida, www. farstahuset.se och läs mer! Men ge fan i att köpa de grejer som jag vill ha...



Paradiset?


Massage var underbart! Tog ryggen och jesus vad skönt det var... Jag var inte heller så stel som jag trodde, bara lite i muskelfästena i asset. Där kändes det vill jag lova! Jäkligt bra kille som gjorde det, söt var han också... :) Funderar på att göra en vana av det. Kände mig dock helt groggy efteråt. Åhh vad skönt det var! Lovely. Synd att det är så dyrt bara. Om någon erbjuder gratismassager för bättre behövande utan pengar kan ni ju hojta till!

Nu ska jag för övrigt ut och springa och helt förstöra effekten av massagen! :P


//L



intresseklubben...

Kom in på en märklig diskussion idag. Myrna är väldigt besatt av elefanter (?!) och det vet man väl hur en sådan låter, eller? Tydligen inte... I mitt huvud har jag en tydlig bild hur en elefant låter men sen när jag skulle försöka verbalisera det hela kom det ut något annat ljud. Myrna kunde heller inte. Vad säger man ens att de gör när de låter? Trumpetar väl? Försök själva ska ni få se hur lätt det är! :)

Var tvungen att leta på youtube och hittade ett hyfsat klipp där ni kan höra. Men prova en gång innan, det är skitsvårt!

Elefanten: http://www.youtube.com/watch?v=GhIy2iMh36M



Någon mer som fullständigt älskar elefanthistorier? :)



idag.

Nu tänker jag åka till Möjligheternas hus. Se om man kan göra några fynd. Fy sjutton vad kul det är med begagnade grejer! Efter det ska jag till Farsta och få lite massage och det kan väl bara blir bra? Tror det är precis vad min protesterande, sura kropp behöver!

Sen får vi se... Ska jag träna? Eller hänga på födelsedagsbarnet ut och dricka en öl? Eller bara softa? Vad som helst kan hända! :)

Vad ska ni göra idag?






grattis bästis!

Idag fyller min Myrna 21 år! Helt sjukt, har känt henne ungefär lika länge. Lillasyster när vi var mindre, greatest love nu. Och definitivt världens bästa partner in living!

Vet inte riktigt vad jag har gjort för att förtjäna dig! Dessutom är du way out of my league...



Grattis vackra underbara fina.


Dock tycker jag att hon ska vakna nu... Det är dags att gå upp och vi ska ut och fynda! Vakna! Ahh! Hon är vaken, vaken men naken enligt rykten... Jippie!



utan.



världen håller andan. när du hör det du ser blir det tyst. inget är ljud. ljud är allt. och förintas. vad jag vet.



everything I need...

Finns det någon annan som känner att Vänner-gänget ibland slår verklighetens umgängesmöjligheter? Eller varför inte oftast? Egentligen finns det väl roligare humorprogram att se, även om jag tycker Vänner är skitkul, och vännerna och deras gruppdynamik kanske inte är den trovärdigaste, men det är så bra! Och tragiskt nog kanske det närmaste något jag har kunnat kalla trygghet.


Det kan inte ha undgått er att jag har en högst skeptisk inställning till världen och människorna, vilken (om den analyseras noga) kanske inte är så ogrundad. Missräkningar, besvikelser, bråk och annat skit är ju något vi lever med varje dag. Av varierande betydelse, men ändå. Jag som har en förmåga att vandra i utkanterna av det svartvita spektrat och i ytterligheternas land har mycket svårt att tro att något skulle vara konstant och beständigt. En inte alltför uppmuntrande inställning att gå runt med... Och som förmodligen bidrar till att jag är kan upplevas som en riktig surfitta ibland.


Såå, vad gör man då när man inte litar på något annat i världen? Jo! Lär er nu... Då sätter man på ett avsnitt Vänner! Och njuter av att i The Village, New York, Fantasin, finns det ett gäng människor som ALDRIG förändras. De är 6 vänner och de umgås och har mysigt, skrattar, gråter, slöar, bråkar, bakar, reser, festar, tråkar, peppar... I vått och torrt, stort och litet. Dessutom är de 6 individer så olika som du kan tänka dig, du kan känna igen en bit av dig själv eller vilken given person som helst hos någon av dessa, eftersom alla levande har någon egenskap som kan återfinnas hos någon av Vänner-karaktärerna. Låter det troligt? Att dessa människor lever i perfekt symbios... Inte? Låtsas då!


De finns nämligen där... Oavsett vad du gör, tänker, känner, tycker, tror... Och de lämnar dig aldrig! DU kan få den stora äran att följa dem i 10 år, 10 hela säsonger. Utan att något egentligen förändras. Du får skratta och känna igen dig. Känna igen dem. Dina Vänner...




"The One With The Halloween Party" -ett av mina absoluta favoritavsnitt


Har ni någon Vänner-favvis? Vilket? Eller vem? 

Tittar ni inte på Vänner (oförståeligt...) har ni säkert något annat, vilken liten sak som helst, som ni upprepar, som ett mantra eller en helig rit. Som får er att känna er lite bättre förankrade, lite lugnare och tryggare, lite mindre ensamma. Något som ni finner tröst och någon form av harmoni i. Antingen när tillvaron förefaller rörig eller bara för att ha en lugn och skön stund. Detta kan vara värt att fundera över. Vad just Du har för till synes obetydliga fixeringar men som egentligen har ett högre syfte. Bara för att vara lite jobbig...



//L


mindre bajs!

Fast fortfarande lite... :) Nu har jag hämtat mig lite från dagen, eller rättare sagt är jag helt slut, lite mer sömn sen så är jag som ny imorgon! Gick knappt att blåsa liv i mig klockan halv sex när jag tänkte vakna. Tillslut kom jag upp och masade mig iväg till jobbet. Det känns drygt att behöva gå dit en ledig dag, dessutom bara för att lyssna på en del meningslöst kackel... Och som vanligt lyste produktiviteten med sin frånvaro. Måste dock säga att jag gillar min chef mer och mer! Hon har sina sidor men hon gör sitt jobb jävligt bra.

Nu ska jag slänga i mig en tonfiskmacka framför TV:n för ovanlighetens skull! Var nog en tre veckor sen jag satt framför den senast. Vad som inte är ovanligt är det som kommer att finnas i rutan... You got me right... VÄNNER! Yeah! Det var alltför länge sen. Ska njuta av att pappa inte är hemma. Förresten Myrna, ska vi börja planera vårt Vänner-liv eller??? Me waiting...

Ska man tända en brasa månntro? Kommer sakna det ruggigt mycket när jag flyttar. Ska även försöka klura ut något intressant att skriva om för det här duger ju inte, eller hur?





Vad ska ni göra ikväll? Hur som helst hoppas jag att den blir fin, eller har varit det för er som snart tänker avsluta den!


//L



dagens låt - I Don´t Wanna Miss A Thing


Aerosmith - I Don´t Wanna Miss A Thing

I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Lying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank
God we're together
And I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and ever

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna miss one smile
I don't wanna miss one kiss
Well, I just wanna be with you
Right here with you, just like this
I just wanna hold you close
Feel your heart so close to mine
And stay here in this moment
For all the rest of time

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
'Cause I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Don't wanna close my eyes
Don't wanna fall asleep, yeah
I don't wanna miss a thing


LYSSNA!
http://www.youtube.com/watch?v=Vo_0UXRY_rY



Steven Tyler



bajs...

... eller något annat intelligent. Fy sjutton vad saker suger nu. Natten var ett helvete. Skittrött när jag kom hem efter att ha jobbat över en och en halv timme. Ändå var jag så jävla DUM så jag gick och tränade. Kroppen var helt stum. Vågen visade för mycket. Jag har ont ööööverallt. Personalmöte ikväll. Jag hittar ingen mat.

Pest kallar vi stunder som denna... Nu ska jag lägga mig ner och blunda så kan jag återkomma senare. Kanske på lite bättre humör, kanske med något vettigt att skriva (som att det har hänt?). Vem vet? Ibland ska man nog bara vara tyst.


Här får ni en bild från en bättre tid. Och en bättre Liv. Fast lite fetare... :)



Take me back!



snabbis.

Har precis kommit till jobbet, ska röja undan den värsta arbetsbördan... :) Det går ju fort med tanke på trycket här... Var med om en sak idag som gjorde mig lite ledsen. Ska snart berätta om det.

Vi hörs snart!


//L



tjejer är sexiga!

Vet inte vad det har tagit åt mig men nu är jag jävlar i mig sugen på tjejhångel. Bara sådär lagom mysigt... :) För att det är härligt. Och för att det egentligen är trevligare att hångla med en tjej än en kille!


Ser det inte najs ut?


Vem vill du hångla med idag?



dagarna med emmie.

Ibland saknar jag verkligen när vi satt ihop du och jag. Jag har nog aldrig haft en sån sitta-ihop-bästis... Vi gjorde så jäkla mycket knäppa grejer, sådant som verkligen får en att känna att man lever. Inte mådde vi alltid bra och halv-desperata var vi, men fan vad kul vi hade gumman! Och lätt att vi hade de bästa festerna! Vad fan slår Halloween 1 och 2 och Springbreak... Och Hultsfred! Blev bara fruktansvärt sentimental helt plötsligt och vill titta tillbaka! Snodde ett gäng bilder från Emilies kamera för att nostalgisera (vi säger att det är ett ord!) lite...


Rondellhunden Cora:




Otaliga kvällar på Värdsan eller skabbiga hemmafester i Trånkan:




Halloween 1 och 2:




Springbreak:




Hultsfred:





Moments:




Definitivt en av de mest galna och händelserika perioderna i mitt liv! Nu är allt annorlunda men jag saknar dig min Emmie! Snacka om att vi levde!



Vackra färgstarka snacksaliga Emmie! Tack...



sova på jobbet?

Gud vad jag känner mig inspirerad! Och frustrerad... Jobbmässigt alltså. Jag har inte så mycket annat än jobb och träning att engagera mig i, eller snarare jag väljer bort det andra. För det orkar jag bara inte... Känslomässigt engagemang tar för mycket på krafterna.

Hur som helst är jag oftast vansinnigt trött på att jobba natt. Den fasta nattstyrkan på mitt jobb består av 10 personer och jag är en av dem... Och ibland känns det som om jag är den enda som faktiskt vill arbeta! Jag är så trött på en viss kommentar som nu börjar kännas mer som standard; "det kan väl dagen göra..."  What the fuck?! Ska vi inte göra någonting eller? Okej att det är slitigt på ett helt annat sätt att jobba natt, det är bara det att det känns som om många av mina nattkollegor har valt just nattjänst för att de vill sova på jobbet. Och det vill inte jag! Och nu är jag trött på det här!

Som tur är börjar jag ett nytt treskiftschema 12 Januari. Då kommer jag att varva 5 veckor natt med 5 veckor dag/kväll. Tror att det blir perfekt. Dag blir skönt, dels får jag utveckla min kompetens lite och dels får jag vara lite social. Som det är nu blir arbetskamraterna bara irriterad på mig för att jag är för pigg!  Och då kommer jag att få spendera dagarna med dessa underbara människor:

 

Duktiga Azzi, fina Anna, sprudlande Emma, ap-roliga Tero och Anki, fantastiska Anna, världens sötaste Jessica... Jag vill jobba med er! Jag vill ha mycket att göra, stressigt! Förmodligen kommer det att låta annorlunda om ett tag... :)


Det roliga med att jobba natt är att man har "tid" för alla oförutsedda incidenter som inträffar och för att faktiskt prata med patienterna, hur mycket som helst. Och det är jättevärdefullt. Varvat med lite tempo blir det nog bra.



Jag och fina kompisen Azam



drömmar.

Jag tänkte på en konstig sak. Jag drömmer inte längre... Kan inte ens komma ihåg när jag drömde senast! Jag som alltid brukar drömma, en massa konstiga saker... Dock är det skönt för jag HATAR att drömma! Den värsta sortens drömmar är de som skulle kunna vara verkliga men som inte är det. Vilket man då tyvärr inser när man vaknar. Spelar ingen roll om man drömmer något bra eller något dåligt, när verkligheten träder in är det skitsamma. Drömde jag något fantastiskt påminns jag om att det inte är så, drömde jag något dåligt sitter den känslan i hela dagen...

Hört något mer negativt? :) Bättre att drömma när man är vaken, det är mer påverkbart!



Drömmer ni mycket? Tycker ni om det?

Jag är bara i början av min natt så jag återvänder snart!


//L



det ser mörkt ut.

Jisses vad det är svart ute! Kul att vakna till det här... Nu har jag smällt i mig en burk tonfisk och ska sticka till träningen. Känner nästan för solariet idag också. Ibland känns solariet som en microvågsugn för människor! Det kanske kan tina upp min frusna insida lite... Återkommer!

Tänkte bjuda på en fantastisk bild från min löptur i morse, inte för att jag har några ursäkter för att jag blir dålig på kort men det var faktiskt efteråt! :)



Haha! Gillar ni mitt snygga pannband?



en bra morgon.

Nu är det nästan dags för sängen! Gud vad jag ska sova. Kom hem från jobbet och kände att jag hade svårt att komma ner i varv efter en emotionellt tung natt. Så vad gjorde jag? Jodå, sprang av mig eländet så klart. Ett utmärkt sätt... Laddade MP3-spelaren med Green Day och Aerosmith och gav mig ut på 5 km. Så jäkla skönt, fin morgon också. Så här dags är det skönt att jobba natt! Skulle inte vilja sitta på ett kontor nu...



Här springer jag! Fina militärbron.


Så nu sitter jag här, varm och lite urlakad. Ska äta en frulle bestående av en banan- och kanelsmoothie, två Wasa Havre med kalkon/keso och makrill, ett kokt ägg och någon frukt. Sen måste jag ringa chefen också och prata lite om förra lönen. Det sista jag gör innan bedtime är att ta en dusch. Tänker sova till fyra. Sen är det dags att träna igen... Och jobba.

Vad ska ni göra idag?

Nu sovdags!


//L



ingen vanlig natt...

När man är 33 år, är begåvad, vacker, driftig, har en go 8-årig dotter och en fin man, varför ska man dö? Varför tvingas man att välja att avsluta sitt liv? Varför får man inga alternativ? Hur förklarar man för sin dotter att mamma väljer att dö? Eftersom det som återstår av livet bara är sjukdom och lidande.

Jag har bara "känt" dig i 14 månader, men du har varit här mycket. Vi känner dig allihopa. Vi har lidit med dig. Nu får du förhoppningsvis frid. Slipper smärtan. Det är kanske några veckor kvar tills ditt hjärta slutar slå. Din död kommer att vara plågsam, du har haft dialys så länge. Jag hoppas att du får det bra dit du ska.

Det här är tungt, så tungt. Vi förstår ditt beslut och det är nog ditt enda alternativ. Du är trött. Men det är tungt ändå. Vi tycker om dig. Och det får oss att tänka. Vi har gråtit i natt ska du veta. För att det är sorgligt. För att det är orättvist. För att din dotter förlorar sin mamma...

Det här är till dig. Jag är ledsen.



Vila i frid...



dagens låt - Tidvis


Lars Winnerbäck - Tidvis

Tid har förlöpt
Dagar har gått
Månen har vandrat sin väg genom vitt och svart och grått

Jag har saknat ditt skratt
Jag har saknat ditt hår
Jag har saknat att ringa ibland och berätta om hur det går

Det har tidvis gått bra
Tidvis har skakandet lagt sig
Ibland har jag vaknat på morgonen och gjort det jag ska

Men jag har saknat din hand
Har saknat din röst
Ensamma dar har jag saknat ditt huvud
Mot mitt bröst

Somliga dar
Tar jag in vad jag hör
Det går kvällar ibland när jag inte ens undrar vad du gör

Det är ibland som förut
Ibland har jag känt att jag duger
Jag har hämtat och samlat ihop nog med kraft att gå ut

Jag ser dig fortsätta nu
Med varsamma kliv
Jag ser dina drömmar sakta lossna från mitt liv

Jag har saknat en vän
Jag har varit på krogar och barer
Det har hänt att jag ljugit och sagt att jag måste gå hem

Jag har saknat din röst
Nu har du en ny
Ännu okända nätter ruvar i väntan på att gry


LYSSNA!
http://www.youtube.com/watch?v=W0Xh386wHag



Lasse



veckans träning.

Då var det dags att summera igen. Har jag varit duktig?

MÅNDAG: Pilates, 60 min  II  Body Pump, 60 min  II  Promenad, 120 min
TISDAG: Body Pump, 60 min  II  Body Balance, 60 min  II  Promenad, 60 min
ONSDAG: Simning, 1,5 km  II  Löpning, 35 min  II  Latin Moves, 60 min 
TORSDAG: Löpning, 5 km  II  Body Pump, 60 min  II  Step up, 75 min 
FREDAG: Hemma-pilates/core, 45 min  II  Promenad, 120 min
LÖRDAG: Moves, 60 min  II  Löpning, 50 min
SÖNDAG: Body Pump, 60 min  II  Body Balance, 60 min  II  Promenad, 120 min

Veckans bästa: Hmm, Body Balance var jäkligt skönt den här veckan, men mest stolt är jag nog över löpningen! Speciellt i lördags, tänk att jag sprang i hela 50 minuter... Tänk att jag över huvud taget springer! Vad duktig jag är! Sen har jag varit duktig med stretchingen och börjar märka resultat.

Mycket att vara nöjd med alltså... Ska jag försöka vara det också? Duktiga Liv? Gud, vilken drog träning är! Trist att inte ha dansat denna vecka, jag behöver min Annette-dos!



Inte såå imponerande, men lite!


//L


Pernilla made my day...

Tänk vad vi människor kan påverka varandra! Pernilla som jag körde Body Balance för idag är bara världens sötaste och underbaraste instruktör. Vi brukar alltid småprata lite efter klass och gjorde så idag med. Hon frågade vad jag jobbade med, säger att jag är duktig. Inga märkvärdiga saker alls. MEN viktiga! Hon är en sådan människa som ser. Ser andra människor och vad de kanske behöver. Hon tittar alla i ögon och man känner att man blir uppmärksammad. Det läskigaste jag vet är människor som aldrig skapar ögonkontakt. Det känns så konstigt. Pernilla är harmonisk och lugn. Och söt. Går inte att låta bli att tycka om henne. Det är synd att jag dansar på tisdagar när hon kör både Pump och Balance. Är en så himla skön dag. Fast Annette är inte fy skam heller...

Men i alla fall, tur att det finns härliga instruktörer. Jag är faktiskt själv utbildad instruktör i Body Balance men har aldrig kört någon klass, då jag känner att jag är i för dålig psykisk form för att instruera en bodymind-klass. Jag är INTE speciellt harmonisk!

Tack Pernilla för att du såg mig idag!



Yoga är fint.

//L



vilken dag.

Usch. Försov mig i morse så jag nästan missade pumpen. Hann precis, men hann inte äta innan. Körde Body Balance sen. Var riktigt seg, förstår inte varför. Pratade med F sen i säkert fyra timmar och bestämde mig för att äntligen bryta med honom. Så nu ska han vara borta. I alla fall ett tag. Fy fan. Vet inte hur det ska gå! Var tvungen att springa lite efter att vi hade lagt på för att hålla den värsta ångesten i schack. Undrar när det börjar kännas?

Nu måste jag sova en stund innan jobbet. Ser inte fram emot den här natten... Känner mig så slut. Orkar knappt sitta upprätt. Hjälp.

avrundning.

Det blev en seg kväll, men skön! Jag har bara varit hemma, var så jävla kallt ute! Har bakat en kesokaka, sorterat mina saker som ska med till lägenheten och suttit vid brasan och läst. Har haft på massa dansmusik och dansat runt små hemmasnickrade koreografier i hela huset. Kul! Jag älskar att dansa! Har saknat det den här veckan, dansaerobic-pass är ju långifrån samma sak som en härlig jazzklass! :(

Nu ska jag sova så jag orkar träna och jobba imorgon!

Natti natti!


//L



Bästa



världens längsta och meningslösaste lista...

Men det är ju så kul... Öhh?

Hur gammal blir du nästa födelsedag?
26!
Var är du född?
Huddinge sjukhus
Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Jag var helt enkelt en Liv...
Vad är ditt andranamn? Beatrice Maria
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Jonas
Hur många syskon har du?
Två små brorar!
Vilken är din mammas hemstad? Örebro
Din pappas hemstad? Stockholm
Vad ville du bli när du var liten? Läkare och ballerina.
Bästa barndomsminnet? Kenya-vistelsen när jag var 6 år. Kommer ihåg att jag älskade min farmor så mycket där (det gör jag nu också)!
Vilken svordom använder du mest? Alla! De bara forsar ur mig...
Vilken CD ligger i din CD-spelare just nu?
Stripped - Christina Aguilera, Future Sex/Love Sounds - Justin Timberlake, har dansshow i köket!
Vilken är din favorit-CD för tillfället? Det kommer alltid att vara Separtion Road - Anna Ternheim.
Vilken är världens bästa artist/grupp just nu? Just nu? Hmppf... Världens bästa är alltid världens bästa. Det vill säga Lars Winnerbäck och Anna Ternehim! Alltid.
Äger du en iPod?
Nej, men en fin vit Creative som jag inte skulle klara mig en dag utan!
Äger du en digitalkamera? En trasig en... :(
Hur stort är ditt närmaste köpcentrum? Farsta C, ska tydligen vara ganska stort...
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Mat till barnen i Afrika, vill jag tro.
Vilken bil kör du? En röd Toyota Yaris.
Äger du en cykel? Japp! En fin en, med korg!
Vilka är dina favoritkläder? Insnöad? Dans- och träningskläder. Lätt!
Favoritklädmärke? Har jag nog inget. Cheap Monday och Monki kanske. Annars ska det vara billigt och coolt.
Använder du huvtröjor? Använder du huvtröjor? Vilken fråga... Vad skulle man göra utan luva?
Äger du några band t-shirts? Självklart.
Skulle du säga att du är trendig?
Jag är cool.
Vad åt du till frukost? Kokt ägg, yoghurt med kanel och färsk ingefära, två knäckebröd med kalkon, keso och paprika. Vatten.
Vad åt du till middag senast? Potatissallad (yttert lite), lax och grönsaker.
Vilken är din favoritmacka?
Wasa Havre med gott pålägg. Mackor rules!
Vilken är din favoritfrukt? Persimon, clementin, ananas, mango, apelsin, vattenmelon, druvor... Love it all!
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Varför skulle jag få det? Proteiner!
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Ja, och massa andra saker. Jobbigt det där...
Coca Cola eller Pepsi? Ingetdera. 33 cl Cola innehåller 137 onödiga kalorier... Bubbelvatten är godare!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Jag undersöker saken. Försöker fortfarande lära mig att lyssna på min kropp, har stängt av för länge...
När sov du senast på golvet? Somnar på köksgolvet titt som tätt efter jobbet... Är så skönt med golvvärme! :)
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Inte de senaste tre månaderna! Tidigare har det snarare varit hur mycket medicin jag hinner få i mig innan jag somnar...
Favorittid på dagen? Beror helt på! Oftast kväll/natt. Men det kan vara jättesönt att vakna tidigt!
Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Utpräglad nattuggla, men blir mer och mer morgonpigg med åren.
Favoritdag i veckan? Kan nog vara vilen som helst. Säger tisdag för att det är jazz- och Annettedag! :)
Läggdags? Det är väl alltid en bra tid att gå och lägga sig?
Senaste filmen du såg på bio? Vicky Christina Barcelona.
Favorit TV - program?
Tittar aldrig på TV! Bara Vänner-dvd...
Vilken film kan du alla replikerna till? Ingen film, men Vänner! Förresten... Kanske Southpark. Filmen alltså...
Vad har du med dig in på bion? Biljetten och vatten.
Vem var din favoritlärare och varför? Margareta Lindsten. Svenska och engelska. Fullständigt outstanding!
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
Gillade alla ämnen utom möjligtvis fysik. Favoriterna var väl språk, medicin och psykologi.
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Ja.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Haha... någon måste vakta språket! Värre språkpolis gååår inte att hitta!
Pratar du några andra språk? Engelska, tyska. Tragglar på med spanskan.
Läser du för skojs skull?
Kanske man kan kalla det... Fast läsa är i högsta grad allvar!
Vilka böcker, om några har fått dig att gråta? Inte så många med tanke på hur mycket jag läser! Var nog Harry Potter senast...
När flög du senast? I Juni, hem från Accra.
Har du någonsin varit på Jamaica?
NEJ! Men det är garanterat en plan, herregud vad sugen jag är!
Varit i Afrika? Ja. Kenya och Ghana.
Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? Västindien och till något nytt land i Afrika.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Har alltid sagt nej, men jag har blivit så modig på senare år så nu är jag lite sugen!
Vilken är din favoritsport att se på? Många. Måste nog välja friidrott, jag är lite besatt. Sen är ju estetiska sporter som dans, gymnastik och konståkning alltid kul.
Fotboll eller ishockey? Helt klart fotboll.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? ALLT! Eller kanske berg- och dalbanor. Om jag måste välja!
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Stjärna på foten. Och är sååå sugen på att sätta anchors i nacken, kommer så fort jag har råd!
Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Skrytsamhet. Snålhet. Osäkerhet.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Vad är inte ett måste? Perfektion ska det vara. Fast sinne för ironisk humor är ju jävligt viktigt...
Har någon någonsin kallat dig lat? Oh ja! Jag är lat... Tar det som en komplimang :)
Vem var den senaste som ringde dig? Merja från jobbet.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Det är jag övertygad om att de gör.
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Verkligen inte. Du betalar för dig och jag betalar för mig.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Arg, ledsen, besviken... Filip...
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Funkar bättre mer killar, har det alltid gjort. Blanda inte in kärlek bara, då går det åt pipen!
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Hur ska jag dö?
Tycker du om att krama folk? Inte speciellt mycket, men jag jobbar på det.
Har du gråtit offentligt? Javisst.
Vad sysslar du med just nu?
Förmodligen inget upphetsande eftersom jag har ägnat tid åt det här! :)


njurmedicin.

Har just lyssnat på en radiodokumentär i P1 som hette "Bota, lindra, trösta". Det var ett reportage från avdelningen där jag jobbar, inspelad i somras. Hade ingen aning om det! Kändes som att titta på någon kändis-kanal... När man känner igen de som pratar; både kollegor, chefen, läkare och patienter. Töntigt va? Det var ett jättefint reportage, tycker det speglade klimatet och mentaliteten på min kära avdelning riktigt bra.

Jag kom på när jag lyssnade hur lycklig jag borde vara över mitt arbete. Jag älskar yrket, jag tror att jag gör det ganska bra redan nu och kommer garanterat bara bli bättre, jag lär mig något varje dag och det finns inget annat jag hellre skulle vilja jobba med! Dessutom trivs jag utmärkt med kollegor och chefer osv. Brukar tänka ibland att på vår lilla (nåja... 28 platser) njurmedicinavdelning finns det nog ingen av de jag arbetar med som jag tycker gör ett dåligt jobb! Och jag som är så kritiskt och skeptisk till människor! Det känns så väl att alla (oftast) gör sitt bästa.

Jag tror även att jag lyckades träffa ganska rätt från början gällande specialitet. Njurmedicin är fascinerande som fan. Intressant. Kul. Avancerat. Tungt. Spännande patientgrupp. Allt! Hoppas verkligen på en specialistutbildning. Då hoppar jag på!



Välkommen hem till mig! :)



ambivalens.

Duscha, inte duscha? Gå ut, inte gå ut? Det är kallt som fan, frågan är om man dör? Sen är det ju jobbigt för om jag duschar så måste jag göra något, annars kommer jag ju få ångest för att jag har duschat och gjort mig iordning och bara sitter hemma. Nä, livet är fullt av svåra val.

Har sovit tills nu så jag är nyvaken och förvirrad. Jag vet inte vad jag ska göra. Momentet att klä på sig är också jobbigt. För har man duschat kan man ju inte ta på sig pyjamasen igen... Eller?! Vilka välfärdsproblem man har. Ähh, jag tar en dusch så får vi se... Man måste våga för att vinna, har jag hört! :P


//L



halloweenträning.

Är det idag eller? Ska ni fira på något kul sätt? Vad det nu är man ska fira. Själv tänker jag nog bojkotta skiten. Är inte bjuden på någon fest, vet inte ens om någon. Vore i och för sig kul att hitta på något. Vi får se...

Har dagen börjat bra? Själv var jag uppe tio för att träna. Kom i säng rätt sent så jag var inte fräsh i morse. Körde Moves en timme, var okej. Gillar konceptet med porrdans-aerobics och det är helt okej träning men instruktören är sådär. En liten flick-pojke som nog helst skulle vilja vara tjej, de har ett speciellt beteende. Dessutom är han rätt förvirrad och faktiskt inte så bra på att dansa... Men men. Efter det drog jag på mig tightsen och löparskorna. Hade dumt nog glömt vindjackan, men tänkte inte låta det hindra mig. Joggade i 50 (!!!) min! Är riktigt stolt över mig själv, tänk att för två veckor sen hade jag inte tagit ett löpsteg på säkert tio år!

Nu är jag hungrig och trött och rätt oinspirerad. Ska göra lite käk och kanske sova en stund. I alla fall vila och läsa lite. Sen får vi se vad kvällen bjuder på. Ska försöka att inte deppa ihop... Har ni några tips så hojta till!

//L



WHY?!



nattens sista.

Varför är DU så jääävla svårt att komma ihåg?



Men idag gjorde jag det! :)


Godnatt alla levande!


fynda!

Fan vad kul det är! Det "roliga" med att ha lite pengar är att det har blivit en sport att hitta billiga grejer och göra kap när det gäller att inreda lägenheten. Tävlar mot mig själv om att få så mycket som möjligt för lite pengar. Skitkul! Jag har blivit en riktig lumpsamlare. Snart våldtar jag väl containrar...

Idag köpte jag fyra par gardiner för 300, min kära mor betalade men ändå! Gick även ner i farmors förråd och rotade fram en kartong som någon död släkting lämnat efter sig. Fantastiskt roligt att gå igenom... Hittade en uppsättning skitsnygga tallrikar, assietter och skålar i vitt och guld, typ 50-tal. Sååå balla kommer de att bli i mina skåp. En stekspade, ingen sådan där modern klenis utan en gammal hederlig. Drickglas. En fin såssnipa från Arabia. Ljusstakar i tenn. Ett jävligt retro fruktfat i tenn (som Matte, den jäveln, snikade till sig! Man är väl givmild...) Och det bästa av allt; en helt underbar mortel i mässing! Är helt hög på den... Tänk vad andras skit kan göra en uppåt, precis den kicken jag behövde idag!

Var även inne en sväng på Åhléns och köpte äntligen den blommiga termosmuggen som jag suktat efter ett tag nu. Han (i brist på annan manlig fägring tilldelar jag muggen manligt kön) och jag ska tillbringa många fina stunder på min balkong. Jag ska sitta i en filt och titta på alkisar och han ska enbart finnas till för att hålla mitt kaffe varmt! Perfekt! One way street, det gillar vi!



Lovely va? Måste bara hitta en kompis till honom så Myrnas kaffe också förblir varmt!



vad vore jag utan er?

Vad sjutton vore livet utan böcker? De som inte läser vet inte vad de missar! Eller så gör de det... Förstår INTE hur man frivilligt kan välja bort ett så trevligt och stimulerande tidsfördriv. Från böcker kan man få allt man önskar sig! Kunskap, språk, tillflykt, spänning, ro, förtröstan, glädje, utmaning... Alla läser vi på olika sätt. Själv känner jag mig rastlös och begränsad om jag inte har minst tre böcker på gång samtidigt och jag läser rasande fort, vilket resulterar i att jag kommer ihåg lästa böcker så bristfälligt att jag kan läsa de hur många gånger som helst! Fantastiskt tycker jag; bra böcker kan läsas om med lite av förväntan i behåll och de dåliga minns jag helt enkelt inte (har väl hänt någon gång att jag gjort misstaget att glömma att de var dåliga...!)

Favoritböcker då? Är en sucker på deckare trots att jag är en relativt bildad och intellektuell människa... :) Har någon faiblesse för morbiditet... främst på ett psykologiskt plan. Ju sjukare och äckligare desto bättre. Är även omåttligt förtjust i historiska skildringar, särdeles orgier från svunna tider. Krigsromaner som skildrar "vanliga" människors liv och fängelseberättelser smäller också högt. Och böcker som utspelar sig i Afrika... Och porträtt från mentalsjukhus... Och... Hrrm, ja det finns mycket!

Några av mina absoluta favoritböcker är; De tre musketörerna (Dumas), Candide (Voltaire), Godnatt Mister Tom (Magorian. Ja! jag vet att det är en "barnbok"...), Quo Vadis? (Sienkiewicz). Dessa vet jag inte ens hur många gånger jag har läst!

För tillfället håller jag på med Fossums De galnas hus, för säkert femte gången! Den behövs ibland. Beställde hem Coelhos Veronika bestämmer sig för att dö idag, som jag pinsamt nog inte har läst än. Det ser vi fram emot!




Böcker... Nya. Gamla. Blanka. Slitna. Dammiga. Musöron. Fallfärdiga. Inbundna. Pocket. Tummade. Spröda. Gulnade. Lukten av färska, orörda sidor, eller äldre vällästa... Alla små ord som gömmer sig... Tack kära älsklingar för att ni finns!



vardag.

Tänk på all tid som bara försvinner! Som är alla dagar. Det gör mig rädd. Vad gör man egentligen? En dag blir en vecka. En vecka blir en månad. Om exakt en månad flyttar jag!! Tycker att tiden dit känns hur seg som helst. Men ändå är det tid som måste göras något av. Eller som det automatiskt blir något av. Dumt att gå att vänta på saker egentligen, tänk hur mycket levnadstid man förlorar på det!

Igår var en rätt meningslös dag, men en överdos träning räddade den. Sprang 5 km på dagen. På kvällen blev det ett Pump-pass och Tessans sjukt jobbiga döds-Step. Och direkt till jobbet! Då var det segt... Och natten var inte speciellt rolig. Hamnade i en situation som kändes så fruktansvärt oetisk. En man som verkligen är halvdöd, med världens lungödem, skulle förberedas för en dubbelsidig amputation... Som förmodligen aldrig kommer bli av eftersom ingen narkosläkare i världen kommer utföra någon form av anestesi på honom. Han var så plågad, helt okontaktbar, dödsångest, skummet bubblandes ur näsa och mun och där stod vi och vände och vred och tvättade. Fy fan. Jag grät nästan. Att ställas inför tankar om hur mycket man verkligen ska motarbeta att någon ska få släppa taget är jobbigt. Varför denna fullständiga fixering vid att hålla människor kvar i livet?

Kom hem vid åtta i morse och kände verkligen inte för att hålla mig vaken och åka till terapin halv elva. Bestämde mig för att ringa och säga att jag var sjuk eller inte orkade (man ska nämligen inte dra vita lögner för sin terapeut har jag lärt mig...). Tog upp mobilen och då hade hon ringt återbud eftersom HON var sjuk. Jäkla sammanträffande! Hon kanske inte orkade med mig idag? :/ Jag fick i alla fall sova, vilket var skönt. När jag vaknade åkte jag och mor till Farsta och handlade lite för att sedan åka till farmor på middag. Bror kom också dit. Jättemysigt. Lugn och skön fredag!

Dessutom; Ingen träning idag, tog en tvåtimmars promenad bara, och, hos farmor, både vitt bröd och en bit chokladmoussetårta som var delikat och satt där den skulle!!! "God, I feel wild today!" :)


//L



Tack för den!



RSS 2.0