hur?

Hur orkar ni? Hur orkar ni fortsätta varje dag? Hur orkar ni hantera motgångar? Hur orkar ni ta emot all skit som ett människoliv innebär? Hur gör ni? Ni är starka...


//L



appendix.

Kom på en sak. Visst, det är dåligt väder, den allra sämsta sortens väder och man kan känna sig hur sänkt som helst över det. MEN! Varför? Vad finns det för anledning att låta humör och sinnesstämning påverkas av något så simpelt som vädret? Fundera över hur många positiva saker som kan komma ur den grå sörjan ute... Vet inte om jag har så många svar nu, men det ska tänkas på. Någon som har något bra vänd-på-första-känslan-tips?



Man kan drömma om fina platser och uppskatta resor man har gjort.
Jag tänker på Ghana, börjar längta till Afrika igen!


//L



weehoo...

Eller inte. Fy fan vilken dag! Äckligt, har ni tittat ut eller? Och jag gav mig ut och sprang 5 km vid ett-tiden, ungefär en minut innan det började regna. Lite regn kan inte stoppa mig så jag sprang på, men vidrigt var det. Och segt. Någon nytta gör det nog dock! I lurarna var det Annika Norlin och Josef Zachrisson, fantastisk musik men kanske inget som peppar en till max när man känner sig eländig...

Annars har jag inte gjort något direkt vettigt idag; legat i sängen, läst, ätit lite... Bara en cigarett också!! På heeela dagen. Dags att ändra på, ska ut och jobba på den andra nu :P

Snart dags att dra på sig träningskläderna igen, vi får se vad det blir! I natt är det jobb också vilket innebär att jag kan flumma ur lite här. Hoppas på inspiration!

Gör något bra så länge, livet är idag också!

//L



kvalitetstid.

Fattar inte att jag är vaken fortfarande! Det har varit en lång och aktiverande dag. Vaknade sju av mig själv, fick ett märkligt telefonsamtal vid åtta. Simning klockan nio som avtalat med Emmie (som har världens lataste pojkvän - Pelle pyntar 60 spänn för att simma, ångrar sig, duschar ,bastar och lägger sig i solariet istället!), plask i barnpoolen med roliga leksaker, torr- och ångbastu, tjejterapi i duschen med 17 olika krämer och kladd... Skönt var det!

Sen en lättdrucken, efterlängtad latte från Söderhallarna med en cigg som toppning! Det satt, det. Hem till Emmies coola, färgsprakande lägenhet för en jävligt shysst brunch -och nyttig! De lär sig... Emmies egna ciabatta med soltorkade tomater och oliver var grymt! Riktig lyx en vanlig onsdag.

Stärkta av detta åkte vi och tittade på min balkong... som snart blir MIN!!! Vidare till Skärholmen C och fyndade lite på Myrorna samt hittade några väldigt intressanta affärer som fick oss att önska att det ekonomiska ståndet hade varit lite högre... På hemvägen lyckads charmören E övertala mig att skippa kvällens Body Pump-pass till förmån för middag och bio. Kompromissen blev att hon åkte hem medan jag tog en joggingtur och ett aerobicpass för att sedan glida förbi henne... igen!

Sjukt skönt att springa, blev bara 30 minuter men ändå. Fattar inte att jag kunde avsky det så förut. Aerobics var svettigt och kul faktiskt, för att vara ett onsdagspass. Hann till och med en lång stretch efteråt, och äntligen börjar jag mjukna upp lite! Sådan lättnad efter all frustration med sträckningar och elände... Kanke inte som förr, men spagaten börjar iaf sitta. Alltid inspirerande och peppande att man ser resultat av allt hår slit, trodde nämligen aldrig att jag skulle bli vig igen. Skulle vara spännande att fota någon gång! Dagens andra dusch sedan och typiskt nog hade jag glömt handduk! Fick använda tishan... Snyggade till mig lite och sörplade en Gainomax, jordgubb idag, börjar vänja mig.

Emmie bjöd på supergod (haha, världens töntigaste ord!) paj, försökte lura i mig ett glas vin och så styrde vi mot bion. Och ja, det vet ni ju hur det gick!

Bra dag! Har lyckats hålla ångest och elände borta riktigt bra, dessutom orkat med E:s mundiarré en hel dag... :P Cudos till mig! Jag känner mig ganska stark och tycker mig fortsätta hantera saker på ett konstruktivt sätt. Ska dock bli skönt att sova lite imorn!

Night people.

//L



Fullständig frid - Coconut Grove, Elmina, Ghana



vicky christina barcelona.

...Har jag just sett. Vet inte vad jag ska säga, är helt psycho på den filmen. Shit. Bra onsdag helt enkelt. Den filmen fick mig att känna något som jag inte känt på länge; fan jag lever! Bäst att göra det också. Jag kände igen mig så mycket i Christina, förutom den lilla skillnaden att jag inte är lika modig. Skönt med en film som egentligen är helt meningslös, allt slutade ju på noll. Och hur ofta gör det inte det? I verkligheten alltså... Inte i Hollywoodfilmer. Nä, tack som fan Woody säger jag bara. Det där var upppiggande, begreppen behöver röras om ibland. En mängd tankar har skapats om vad möten mellan människor är och blir, hur relationer uppstår, att den icke-fysiska världen är så mycket större än man ens kan ana!

Och allvarligt, hur sexig var den inte??? Fler sexiga filmer tack! Bara kombinationen Cruz/Johansen gör ju att man blir vimsig, såg så sjukt najs ut. Satt med ett pirr (ja, ni vet var...) under heeeela filmen, och känner nu att det skulle vara mer än trevligt att inte vara ensam... Hrrm, det här är alltså ingen kontaktannons... :) Ja ja, vägen ligger ju så att säga öppen!

Se den mina vänner! Och inspireras, så kan vi alla bli lite mer spontana och glömma det som bekymrar oss...



Dear God!



i want her to be my friend.

Det finns en tjej. Som jag tycker om. Hon är varm inuti och varm utanpå. Lite naiv. Hon har snälla ögon. Hon försöker och försöker, så duktig. Hon gör allt av inget, och inget av allt. Vad som är sant vet man inte, det skapar man. Hon lär mig mycket men hon vet inte om det. Garanterat vet hon inte om det. Ingen kan gå förbi henne oberörd. Inte ens om man inte ser henne. Ser man henne ser man mer. Än man sett. Någonsin. En kort sekund. Hon är inte enkel. Svår. Ibland. Men hon älskar. Vill. Hoppas. Så mycket att ge. Hon har fått mig att skratta. Hon har fått mig att gråta. Tro. Längta. Fin. En ovanlig människa. Jag vill stjäla lite av hennes ljus. Sola mig. Värmas. Vimsa. Jag vill prata med henne. Någon. Jag vill att hon är min vän. Bara. Det. På riktigt. Vän...


Vackra vackra flicka.








nattips.

För er som tänker lyssna på musik ikväll. Släng på en gammal Kent-skiva, helst Kent eller Isola. Skönt lidande och nostalgi. Satt själv i bilen och gapade med till Stenbrott och Frank och återupplevde högstadiet. Inget fan av Kent? Ta då Dolly Parton och lyssna på något bitterljuvt... Rätt version av Jolene och tårarna rinner. Allt för att lätta upp höstmörkret :)

//L



godnatt tisdag!

Halloj!

Heeelt slut är jag... Men fasen vad skönt det är att vara ledig några dagar. Det bästa med att jobba natt faktiskt. Är så skönt att vara ledig när andra jobbar, känns så himla lyxigt att kunna göra vad man vill, inte behöva göra någonting egentligen och komma bort från avdelningen och eländiga sjukdomar.

Så vad har jag gjort idag då? Sova ända till tolv idag, lite för länge men vad fan. Klockan två var det terapi, halvjobbigt idag. Efter det tog jag en ögonshopping i Farsta C, drömde om lite inredningsprylar och önskade att jag hade pengar. Hittade en massa roliga saker på Indiska som jag vill köpa och en tjusig hylla i en liten affär som definitivt står på önskelistan. Nu är det bara knappt fem veckor tills jag flyttar och jag LÄNGTAR!

Efter suktandet drog jag till hallen och la mig i solariet för att få lite färg på min bleka kropp och ljus i mitt dystra sinne. Har ni tänkt på att det faktiskt är jäkligt bra för humöret att sola? Kroppen bara suger åt sig UV-ljuset och i bästa fall kanske man får liiiite mer energi. Sen körde jag Body Pump och Body Balance, perfekt kombination. Första gången på länge som jag körde Pump två dagar i rad. Och det kändes kan jag meddela! Herregud. Krigar-positionerna i Body Balance var inte roliga att göra. Pratade en stund med Pernilla - världens sötaste och bästa instruktör, hällde i mig en äcklig Gainomax och drog hem.

Hemma väntade en fiol-gnisslande fader och broder, viken lycka... Var i alla fall duktig och lagade mat; rårisrisotto, köttfärsbiff, keso och grönsaker. Satt fint. Tiggde till mig en massage av Jonas, rena tortyren, jag är så jäkla spänd. och slut i kroppen. Man borde få massage oftare.

Imorn ska jag möta Emmie vid Forsgrenska klockan nio för en simtur och en låååång stund i bastun med fjollerier och tjejsnack. Ska bli ruggigt skönt. Kul att umgås med någon också, blir inte så ofta. Sen ska jag tvinga med henne till Skärholmen där bland annat Bolagret och Myrorna står på programmet. Lite skönt med det så kallade "höstlovet" då det inte är någon dans nu. Nog för att jag älskar att dansa men jag har svårt för måsten, denna vecka har jag alltså tid för precis vad jag vill! Yeeaahh!

På torsdag hoppas jag på Myrna och Möjligheternas hus, vi är bra på att vara sakletare! Är du med hjärtat?

Fyy sjutton vilket tråkigt mainstreaminlägg... Men vad fasen. Har inga flummerier på gång... Händer inget mer spännande än en clementin och sängen.

Sov gott och ta hand om er!

//L







veckans träning.


Yes. Så är det. Kontroll utan gränser... Här ska listas och mätas och vägas! Se gärna förbi detta lätt pinsamma inslag om ni tycker så. Själv tycker jag det ska bli skönt att se vad jag har presterat, så jag kan ge mig själv en liten stjärna. Helt plötslig har det börjat kännas viktigt för mig med en liten dagbok över vad jag har gjort. Bara för att... Here goes:

MÅNDAG: Pilates, 60 min  II  BodyPump, 60 min  II  Power walk, 30 min
TISDAG: Salsa, 90 min  II  Jazz, 90 min  II  Promenad, 90 min
ONSDAG:
Simning, 1 km  II  Afrodans, 60 min  II  BodyPump, 60 min
TORSDAG: Core, 30 min  II  Step up, 75 min  II  Promenad, 10 min
FREDAG: Powerwalk, 60 min  II  Simning, 1 km
LÖRDAG: Moves, 60 min  II  Löpning, 5 km.
SÖNDAG: Body Balance, 60 min  II  Promenad, 70 min.

Veckans bästa: Måste säga steppen! Dansen i all ära, men jag orkade fan hela step-passet. Alla 75 minuterna. På max!! Stabilt...

Shysst! Jag är fan bra. Saknar Söndags-pumpen men jag orrrrkade inte. Hade trots allt jobbat en timma extra i natt! Nu ser vi fram emot nästa vecka, med mindre jobb och mer träning. Varför ha ett liv liksom???





dagens låt - Here you come again


Dolly Parton - Here you come again

Here you come again
Just when I´m about to make it work without you
You waltz right in the door
Just like you done before
And wrap my heart ´round your little finger

Here you come again
Just when I´m about to make it work without you
You look into my eyes
And light those dreamy eyes
And pretty soon I´m wondering
How I came to doubt you

All you gotta do
Is smile that smile
And there go all my defenses
Just leave it up to you
And in a little while
Your´e messing up my mind
An filling up my senses

Here you come again
Lookin better than a body
Has a right to
And shaking me up so
That all I really know
Is here you come again
An here I go

All you gotta do
Is smile that smile
And there go all my defenses
Just leave it up to you
And in a little while
Your´e messing up my mind
And filling up my senses

Here you come again
Lookin better than a body
Has a right to
And shaking me up so
That all I really know
Is here you come again
An here I go


LYSSNA!
http://www.youtube.com/watch?v=xlnyyabSLIE



Dolly




jag är hos er igen...

...Eller mig själv... Kände att det är på tiden att jag engagerar mig lite här igen. Mest för min egen skull. Eller, ja, bara för min egen skull. Det är befriande att få skriva lite konstigheter ibland. Ska även försöka få in lite av min superkontrollerade, hälsosamma, nya tillvaro här... så jag håller koll på mig själv. Myrna, du kommer spöa mig, och det får du så gärna göra. Leave me alone!

Känns lite trögt att skriva men jag ska nog få fart under sulorna...





RSS 2.0