everything I need...

Finns det någon annan som känner att Vänner-gänget ibland slår verklighetens umgängesmöjligheter? Eller varför inte oftast? Egentligen finns det väl roligare humorprogram att se, även om jag tycker Vänner är skitkul, och vännerna och deras gruppdynamik kanske inte är den trovärdigaste, men det är så bra! Och tragiskt nog kanske det närmaste något jag har kunnat kalla trygghet.


Det kan inte ha undgått er att jag har en högst skeptisk inställning till världen och människorna, vilken (om den analyseras noga) kanske inte är så ogrundad. Missräkningar, besvikelser, bråk och annat skit är ju något vi lever med varje dag. Av varierande betydelse, men ändå. Jag som har en förmåga att vandra i utkanterna av det svartvita spektrat och i ytterligheternas land har mycket svårt att tro att något skulle vara konstant och beständigt. En inte alltför uppmuntrande inställning att gå runt med... Och som förmodligen bidrar till att jag är kan upplevas som en riktig surfitta ibland.


Såå, vad gör man då när man inte litar på något annat i världen? Jo! Lär er nu... Då sätter man på ett avsnitt Vänner! Och njuter av att i The Village, New York, Fantasin, finns det ett gäng människor som ALDRIG förändras. De är 6 vänner och de umgås och har mysigt, skrattar, gråter, slöar, bråkar, bakar, reser, festar, tråkar, peppar... I vått och torrt, stort och litet. Dessutom är de 6 individer så olika som du kan tänka dig, du kan känna igen en bit av dig själv eller vilken given person som helst hos någon av dessa, eftersom alla levande har någon egenskap som kan återfinnas hos någon av Vänner-karaktärerna. Låter det troligt? Att dessa människor lever i perfekt symbios... Inte? Låtsas då!


De finns nämligen där... Oavsett vad du gör, tänker, känner, tycker, tror... Och de lämnar dig aldrig! DU kan få den stora äran att följa dem i 10 år, 10 hela säsonger. Utan att något egentligen förändras. Du får skratta och känna igen dig. Känna igen dem. Dina Vänner...




"The One With The Halloween Party" -ett av mina absoluta favoritavsnitt


Har ni någon Vänner-favvis? Vilket? Eller vem? 

Tittar ni inte på Vänner (oförståeligt...) har ni säkert något annat, vilken liten sak som helst, som ni upprepar, som ett mantra eller en helig rit. Som får er att känna er lite bättre förankrade, lite lugnare och tryggare, lite mindre ensamma. Något som ni finner tröst och någon form av harmoni i. Antingen när tillvaron förefaller rörig eller bara för att ha en lugn och skön stund. Detta kan vara värt att fundera över. Vad just Du har för till synes obetydliga fixeringar men som egentligen har ett högre syfte. Bara för att vara lite jobbig...



//L


Kommentarer
Postat av: A

du måste släppa taget om henne..,

2008-11-06 @ 12:30:31
Postat av: Liv

Sure! Vem ska jag släppa taget om?

2008-11-06 @ 12:35:36
URL: http://isayno.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0